Amersfoort en Nijkerk gaan beter afstemmen over Skaeve Huse

Foto:

De colleges van Nijkerk en Amersfoortse hebben elkaar onlangs gesproken over de gebrekkige communicatie rondom de Skaeve Huses.

Maar wat is daar nu concreet over afgesproken?

Brieven

B&W wist niet van een Amersfoortse brief aan 79 adressen. Dat zal niet meer gebeuren. Amersfoort zal Nijkerk voortaan informeren over de communicatie over het project Skaeve Huse. Met name als het gaat om communicatie richting de inwoners. Zo is de brief die afgelopen weekend verzonden is naar omwonenden vóór het versturen afgestemd met de gemeente Nijkerk.

Pluimveebedrijf

Verder bleek het college bezorgd over het pluimveebedrijf, dat aan de Palestinaweg Oost gevestigd is. Dat mag niet belemmerd worden. Garanties blijken niet gegeven. Het college heeft de zorgen die de gemeente Nijkerk over het pluimveebedrijf heeft, zijn samen met de andere zorgen met de gemeente Amersfoort gedeeld. De gemeente: “Skaeve Huse aan de Palestinaweg-Oost blijft een project van de gemeente Amersfoort. Zij zijn en blijven verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de te maken afwegingen en de communicatie. De gemeente Nijkerk volgt dit project en beide gemeenten stemmen zaken met elkaar af waar nodig.”

Scholen

Dan was er nog het Nijkerkse verlangen, dat Amersfoort ook met Nijkerkse belanghebbenden gaat overleggen, bijvoorbeeld met scholen. Ook dat verlangen is met Amersfoort gedeeld. Maar toezeggingen zijn niet gedaan. de gemeente: “Skaeve Huse aan de Palestinaweg-Oost blijft een project van Gemeente Amersfoort. Zij zijn en blijven verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de te maken afwegingen en de communicatie. De gemeente Nijkerk volgt dit project en beide gemeenten stemmen zaken met elkaar af waar nodig.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen