Hoevelaken sluit eerste seizoenshelft af met ruime overwinning op Swift ‘64

En dat is tien …

Voorzitter Willem van Vliet, die voor alle thuiswedstrijden het voorwoord van het programmaboekje verzorgt, zoekt per editie uit wat de onderlinge resultaten zijn tussen Hoevelaken en de tegenstander van de dag. Voor de wedstrijd tegen Swift had hij uitgeplozen, dat de negen voorafgaande onderlinge duels allemaal door Hoevelaken waren gewonnen. Acht competitiewedstrijden en de bekerwedstrijd in Swifterbant in het afgelopen seizoen. Om geen slapende honden wakker te maken, deelde hij zijn bevindingen pas achteraf, na de door Hoevelaken met 4-1 gewonnen wedstrijd. Tien overwinningen op rij tegen dezelfde tegenstander, zo vaak komt een dergelijke score van 100% niet voor.

In de eerste doorgang zag het er niet naar uit dat Hoevelaken met royale cijfers zou winnen. Zonder dat het tot echte kansen kwam voor de gasten uit Swifterbant, speelde het leeuwenaandeel van de wedstrijd zich af op de helft van Hoevelaken. Hoevelaken kwam er wel een paar keer via de counter uit, maar de mooiste aanval tot dan toe, halverwege de eerste helft, eindigde met een schot van Daan Vinke, waarbij de bal rakelings over het doel vloog.
Swifterbant bleef het optische overwicht houden, totdat Hoevelaken er drie minuten voor de rust opnieuw op snelheid uit kwam. Robin Elverding wist met een slim passje Joep Timmerman te bereiken, die een eerste schietkans liet lopen, vervolgens naar links afdwaalde en ook een tweede schietkans liet lopen. Na nog verder naar links te zijn uitgeweken benutte hij de derde schietkans wel om de bal in de verre hoek achter de kansloze doelman te schuiven.

Met een niet verwachte voorsprong mocht Hoevelaken de warme kleedkamers opzoeken, waar het gemotiveerd weer uitkwam. Vijf minuten na de hervatting maakte Joep Timmerman zijn tweede doelpunt, na een pass van Joeri van den Hoeven. De man van de assist tekende vijf minuten later vanuit een hoekschop met een harde kopbal voor de 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld, vooral omdat Swift een uitgebluste indruk maakte en niet meer de ploeg was van voor de pauze. Desondanks pakten de gasten in het laatste kwartier de draad weer op en probeerden zij van het duel weer een echte wedstrijd te maken. Dat gaf ruimte voor Hoevelaken, waarvan Roan van de Pol in de 82e minuut profiteerde door de vierde treffer op zijn naam te schrijven. Kort daarna tekende Swift voor een eretreffer. Hoevelaken kreeg in de slotminuten nog een drietal open kansen om de score nog verder te laten oplopen, maar de doelman, doelpaal en een verdediger op de doellijn stonden een 5-1 in de weg.