“Geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen!”

Foto:

Voor inwoners met geldproblemen zijn er allerlei regelingen en oplossingen.

Maar niet iedereen weet die te vinden. Daarom is de gemeente Nijkerk een campagne begonnen:

‘Geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen!’

Op de website van de gemeente zijn alle regelingen en oplossingen overzichtelijk op een rij gezet. Het gaat om lokale en landelijke inkomensregelingen. Er is onder andere informatie te vinden over de (bijzondere) bijstand en de energietoeslag. Ook biedt de website informatie over regelingen en toeslagen voor ouders met opgroeiende kinderen. “De gemeente wil zo veel mogelijk inwoners helpen”
Wethouder Mariëlle Broekman van Werk & Inkomen: “Veel mensen weten niet welke regelingen er allemaal zijn en hoe ze deze kunnen aanvragen. Daar kunnen we bij helpen. En als iemand niet in aanmerking komt voor een bestaande regeling, kijken we hoe we verder kunnen helpen met advies. Want de gemeente wil zo veel mogelijk inwoners helpen. Het gaat trouwens niet alleen om de lage inkomens, maar om iedereen met geldzorgen. Daarom doen we als gemeente de oproep: Als je met geldzorgen kampt, blijf er niet mee rondlopen.”

Samenwerking

Voor veel regelingen en oplossingen werkt de gemeente nauw samen met maatschappelijke organisaties, zoals Humanitas en Schuldhulpmaatje. Met de PLANgroep werkt de gemeente Nijkerk samen aan de uitvoering van de schulddienstverlening. Voor hulp bij het invullen van formulieren kunnen inwoners van de gemeente Nijkerk terecht bij welzijnsorganisatie Sigma. En Startpunt Geldzaken biedt voor tal van inkomensgroepen tips en advies om minder uit te geven en meer inkomen te krijgen.

Meer over de campagne ‘Geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen!’ is te vinden op de website van de gemeente . Voor vragen kunt u contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente, telefoon 033 – 247 22 22.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen