Vereniging tekent bezwaar aan tegen sloop ‘Skaeve Huse’ boerderij

AMERSFOORT –  Nadat eerder buitengewoon raadslid Van den Nieuwendijk haar zorgen al uitte en schriftelijke vragen stelde over de beoogde sloop van het pand op de Palestinaweg-Oost 3-5, de door het college gekozen locatie voor Skaeve Huse, heeft nu ook de Vereniging Belang van Vathorst officieel bezwaar aangetekend.

Het bezwaar richt zich vooral op het beeldbepalende en karakteristieke karakter van deze boerderij. Omdat het verdwijnen van het bakhuis, de waterput en de boerderij het authentieke landschap aantast, stelt de vereniging dat het bestemmingsplan niet meer up- to-date is en verzoekt de gemeente de boerderij op te nemen als ‘karakteristiek’.
Daarnaast, zo stelt de vereniging bij monde van woordvoerder Joost Phielix, wordt er ogenschijnlijk vooruitgelopen op de ontwikkeling van de bouw van zogenaamde Skaeve Huse op deze locatie.

De vereniging is tijdens de recente ontmoeting met wethouders Janssen en Dijksterhuis verzekerd dat besluitvorming hierover nog niet aan de orde is. ‘’De initiatiefnemer kan toch niet met een sloop beginnen, als er nog geen besluit genomen is?’’ aldus een ontstelde Phielix.

Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.