Slinkse roverstruc in bouwmarkten en tuincentra

Foto:

De politie maakt jacht op dieven die het gemunt hebben op bouwmarkten en tuincentra.

Ze gaan zeer geraffineerd te werk. Oplettend winkelspersoneel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen toen twee mannen voor 4.000 euro aan kerstverlichting wilden stelen.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de daders te werk gaan.

 

Dieven in tuincentra

Winkelpersoneel wordt gefopt, legt politiewoordvoerder Sven Strijbosch uit. “Dieven maken een grote doos van een goedkoop product in de winkel open en leeg. Diezelfde doos stoppen ze dan vol met spullen die duizenden euro’s kosten. Ze rekenen daarna het bedrag af dat op de doos staat.”

Alarm gaat af

Personeel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen doordat het winkelalarm afging. De dieven maakten zich slinks uit de voeten. Ze hadden voor 4.000 euro aan kerstverlichting in een doos gestopt. Daarin zat oorspronkelijk een sofa van 199 euro.
De Intratuin zat toch met de gebakken peren. Strijbosch: “Nadat de mannen weg waren, bleek er van alles weg te zijn uit de schappen. Waarschijnlijk hebben ze dat in jaszakken of tassen gestopt. We weten inmiddels dat deze mannen landelijk opereren. Zo zijn ze bijvoorbeeld al bij meerdere filialen van Gamma gezien.”

Wie meer weet over deze mannen kan op de site van de politie een tipformulier invullen.
Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2022453938.

bron:

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen