Insectenhotel en samenwerking voor arbeidsplaatsen hebben met elkaar te maken

Foto:

Zorgorganisatie Careander en Daimler Buses | EvoBus, de busdivisie van het wereldwijd opererende Daimler Concern, bundelen de krachten.

Ze vinden elkaar op verschillende maatschappelijke vlakken. Daarnaast zitten beide bedrijven in Nijkerk, wat het tot een lokale samenwerking maakt.

Al enige tijd bestaat bij Daimler Buses | EvoBus het besef om maatschappelijk meer betrokken te zijn. Het idee om een insectenhotel te plaatsen in de tuin bij het bedrijfspand aan de Handelsstraat 25 is daar een voorbeeld van. Joost van der Bijl, CEO Daimler Buses, heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van zorgorganisatie Careander. Joost: “wij wilden graag onze pallets een tweede bestemming geven door er een insectenhotel van te maken. En hoe mooi is het dat Careander dit heeft kunnen verwezenlijken met de medewerkers van De Werkkamer.”

Feestelijke onthulling

In bijzijn van wethouder René Windhouwer werd woensdag 25 januari het insectenhotel geopend.
Uiteraard waren alle partijen daarbij aanwezig, zo ook de makers vanuit De Werkkamer. Wethouder René Windhouwer met portefeuille biodiversiteit juicht dergelijke lokale initiatieven van harte toe, vooral omdat we als gemeente ook de biodiversiteit op onze bedrijfsterreinen willen verbeteren.

Iedereen heeft z’n steentje bijgedragen

De Werkkamer is een locatie van Careander in Nijkerk en heeft een houtgroep waar mensen met een verstandelijke beperking aan het werk zijn. “We hebben een ontwerp gemaakt en zijn daarna aan de slag gegaan. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Zoals schuren, bamboe op maat zagen en natuurlijk gaatjes boren. We maken vaker opdrachten voor bedrijven, maar zo’n groot object maken we niet vaak mee,“ vertelt David, Begeleider bij de Werkkamer.
Rob is cliëntmedewerker bij De Werkkamer: “Ja, ik heb gaatjes geboord. Deze hebben allemaal een andere maat. Er kunnen dan ook verschillende dieren in wonen. Alles wat vliegt kan erin, zoals wespen en muggen.”

Begin van een mooie samenwerking

Met het insectenhotel stopt de samenwerking tussen de twee organisaties niet. Coline Lokhorst is Teammanager bij Careander en is enthousiast over de plannen die gemaakt zijn. Coline: “Careander heeft naast dagactiviteiten ook de mogelijkheid om te werken via een jobcoach. Dat betekent dat iemand zelfstandig werkt bij een bedrijf of andere organisatie. Een jobcoach van Careander is op de op de achtergrond bereikbaar voor vragen. Zij houden direct contact met de cliëntmedewerker en het bedrijf. Deze samenwerking gaan we opzetten met Daimler Buses. We zijn aan het kijken welke mogelijkheden er zijn.” Twee Nijkerkse bedrijven die elkaar op verschillende vlakken vinden. Via de bouw van een insectenhotel naar nog meer samenwerking op andere vlakken. We kijken ernaar uit.” Vertelt Joost tot slot.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen