Prima weer voor Run-Bike-Run

De derde editie van de RunBikeRun wedstrijd, georganiseerd door de triathlonafdeling van Atletiek Vereniging Nijkerk, vond afgelopen zaterdag onder ideale omstandigheden plaats.

Het was niet alleen windstil, ook tijdens de wedstrijd scheen de zon. De 100 atleten die zich ingeschreven hadden voor deze wedstrijd hebben daarom niet alleen genoten van de wedstrijd, maar ook heel goed gepresteerd.

De wedstrijdlocatie was dit keer kampeerboerderij De Spochthoorn” in Nijkerk, een fijne en mooie locatie met voldoende ruimte, weinig verkeer en goede sanitaire voorzieningen.
Er moest 2 keer 3,66 kilometer op verharde weg hardgelopen worden en daar tussen lag een fietsparkoers op voornamelijk onverharde weg van 20 kilometer. Het aantal individuele atleten was duidelijk sterk in de meerderheid, maar er deden ook een zestal duo’s mee, waarbij de ene atleet twee keer  het loopparcours liep en de ander de 20 km fietste.
De atleten hadden er zin. Van start af werd er volop gestreden wie de eerste doorkomst op zijn of haar naam kon schrijven. De eerste loper deed over het eerste loopparcours van 3,6 km iets meer dan 10 minuten. Ook het wisselen naar fiets werd door menigeen serieus genomen, waarbij sommigen reeds de schoenen op de fiets hadden gedaan. Er werd hard gefietst in het buitengebied van Putten en Nijkerk. De atleten hadden de keuze om te fietsen op een mountainbike of op een gravelbike c.q. crossfiets.
Wat wel opviel is dat er heel wat samengewerkt werd door te stayeren, waardoor ook op het fietsonderdeel snelle tijden te noteren vielen. Na het fietsen moesten de atleten weer hetzelfde parcours lopen, maar nu de omgekeerde route. Uiteraard was er prestatieverschil te zien, maar de atleten presteerden optimaal.

Iedereen finishte binnen 1 uur en 45 minuten. De snelste dame in net een paar minuten boven het uur en de snelste heer zelfs rond het uur. Het eerste duo kwam in een tijd van 1.01.13 binnen. Over het algemeen zijn atleten, die rijden op een gravelfiets in het voordeel ten opzichte van hen die rijden op een mountainbike. Opvallend was dat de snelste atleet van de dag toch op een mountainbike reed. De winnaars bij de vrouwen, waren ook de winnaars van de vorige editie.

De winnaars

Duo’s: Duo Mouw, Nunspeet: 1.01.13
MTB mannen: Mario Poldervaart, Zuidland: 1.00.19
MTB vrouwen: Esther Strijker, Brummen: 1:04:42
Crossfiets mannen: Bjorn Engel, Almere: 1.02.24
Crossfiets vrouwen: Sterre Witteveen, Amsterdam: 1:02:57
Alle uitslagen kunt u hier nakijken.
De prijsuitreiking kon zelfs buiten in de zon plaatsvinden. Dat gebeurde op het terras van het clubhuis van AVN. De organisatie kijkt terug op een prima evenement en is vast van plan om volgend jaar weer een RunBikeRun te organiseren op dezelfde locatie.

Bijdrage van Henk Bokkers en Harry van  Veld. Een aantal van zijn foto’s vindt u in de fotoserie. Online kunt u er nog veel meer bekijken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen