“Het verhaal van Gelderland”, de moeite van het wachten waard

Dinsdagavond 7 februari was er een bijzondere lezing in Kade 10.

Ruim 130 aanwezigen genoten van het ‘Verhaal van Gelderland’, verteld door professor dr. Dolly Verhoeven, hoogleraar Gelderse Geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
In een team onder leiding van Dolly Verhoeven is in de afgelopen zes jaar de geschiedenis van Gelderland voor het eerst wetenschappelijk vastgelegd. Het resultaat daarvan, een prachtige bundel van vier boeken, is op 10 november 2022 gepresenteerd.
Op deze avond nam zij de aanwezigen in vogelvlucht mee door vele mijlpalen in de Gelderse geschiedenis, vooral ook daar waar en wanneer Nijkerk een rol speelde.
Na de pauze haalde Jan Cozijnsen, voorzitter van Stichting Oud Nijkerk, het verhaal van Gelderland nog extra naar Nijkerk toe door enkele aspecten uit de Nijkerkse geschiedenis en belangrijke Nijkerse personen uit het verhaal van Gelderland te belichten, op zijn altijd humoristische wijze. Tot slot vertelde wethouder Mariëlle Broekman het een en ander over het beleid van de gemeente Nijkerk op het gebied van cultureel erfgoed, want wat daar nu over besloten wordt, is de geschiedenis van morgen.
De avond werd aangeboden door Rotary Club Nijkerk, nog in het kader van het 65-jarig jubileum van de club. Door de coronajaren kon er niet eerder een dergelijk evenement worden gehouden, maar het wachten werd beloond. Er werd nog lang nagepraat over het boeiende verhaal van Gelderland, terwijl degenen die de set boeken hadden aangeschaft die door Dolly Verhoeven konden laten signeren.
In de fotoserie meer foto’s (gemaakt door Arjen Gerritsma) van van een hele mooie en goed bezochte avond.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen