Burgemeester Renkema feliciteerde echtpaar Docter met 60-jarig huwelijksjubileum

Foto:

De heer en mevrouw Docter – Grolleman zijn in Barneveld getrouwd.

Zij weten niet meer precies hoe ze elkaar ontmoet hebben, waarschijnlijk via de AJC (Arbeiders Jeugd Centrale). Hij was in ieder geval militair toen zij elkaar leerden kennen.
Meneer is begonnen met werken in het bedrijf waar zijn vader werkzaam was: De TOC, dat was een chocoladefabriek. Daarna is hij werkzaam geweest bij Doris Blankenstijn
in Nijkerkerveen. Daarna ging hij naaar Bronswerk, eerst in Amersfoort. Vervolgens verhuisde het bedrijf naar Utrecht onder de naam Standard Fasel Lentjes. Dit is een ketelbouwbedrijf. Hij is begonnen in de fabriek. Het grootste gedeelte van zijn tijd is hij werkzaam geweest als buitendienstmonteur. Daarvoor reisde hij de hele wereld over.

Mevrouw is begonnen bij foto Cineahouse en Haanschoten (Barneveld) in als winkel-medewerkster. Vervolgens is zij bij Denkavit (Stroe) op kantoor terecht gekomen. Toen de kinderen geboren waren, is zij als interieurverzorgster bij de DA drogist in Hoogland begonnen. Daarna is zij bij een tandartsgezin in de huishouding gaan werken. Uiteindelijk is zij zelfs in de tandartspraktijk terecht gekomen als tandarts-assistente.

Meneer heeft als hobby’s fotograferen (zelfs hobbymatig trouwreportages gemaakt met zijn vrouw als persoonlijk assistente). Hij bewerkt ook graag foto’s op zijn computer (nog steeds)
Hij heeft veel gefietst bij de fietsvereniging VOEK. Ze hadden vanaf de midden jaren 80 een kruiser waar veel kilometers mee gevaren zijn.
Mevrouw had handwerken als hobby. Breien, haken, naaien. Zij kon alles maken. Op dit moment doet zij dat niet meer en daarom slaat de verveling nog wel eens toe.
In de vakanties gingen ze eerst met de tent, later met de vouwwagen. Dat vond hij gemakkelijker, omdat ze vaak van plaats veranderden. Die vouwwagen werd ingeruild voor een caravan.om uiteindelijk op de boot te eindigen.
Zij hebben veel gereisd naar onder andere naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België, Indonesië, Tunesië, Tenerife, Rhodos, Jersey, Denemarken en Portugal. Daar
woont een dochter.

Het echtpaar heeft 55 jaar in Hoogland gewoond. Sinds 1,5 jaar wonen zij in Nijkerk. Nijkerk is altijd hun thuis geweest. Alles werd gedaan in Nijkerk. Gedanst bij Vliek. Veel kennissen in
Nijkerk.
Hij is opgegroeid in de Schrasserstraat. Dit was een straat waar 28 woningen aan elkaar stonden. Zij hebben hun boot daarnaar vernoemd: the twenty eight.

Sinds hij met pensioen is, zijn ze beiden vrijwilliger geworden bij het Stoomgemaal Arkemheen. Dat vinden zij beiden ontzettend leuk.

De huwelijksdag werd op 8 februari gevierd. Dat deden ze met hun 3 kinderen; 3 dochters en 8 kleinkinderen. Op 11 februari vieren het echtpaar de heugelijke dag met met familie en kennissen bij het Stoomgemaal.Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina. Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen