Sparta VR1 pakt in slotfase volle buit bij ’t Gooi

HILVERSUM – Het geduld werd aardig op de proef gesteld, maar na 90 minuten stond er een 0-2 op het scorebord.

De derde overwinning op rij voor Sparta Nijkerk.

De eerste helft verliep zeer vlak. ’t Gooi zakte wat in en liet het spel aan de Spartanen. Die deden daar veel te weinig mee. Wel raakte Jolien van Looijengoed in de zesde minuut al de paal, maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet. Een 0-0 ruststand was het logische gevolg daarvan.

Na rust kwam er wat meer felheid in het Spartaanse spel. Er werd meer druk naar voren gezet, ook al door de sterk ingevallen Mareine Koole. Dit resulteerde in wat meer kansen. ’t Gooi kwam er slechts af en toe uit met een gevaarlijke counter. In de 68e minuut leek dan eindelijk de bevrijdende openingstreffer te vallen, maar het doelpunt van Jolien van Looijengoed werd wegens buitenspel afgekeurd.

Sparta Nijkerk voerde de druk nog wat op, kreeg weer wat kansen, maar aan de andere kant moest keepster Heidi Beerthuijzen nog een keer fraai in actie komen om een achterstand te voorkomen. Het geduld van de Spartanen werd beloond. Jolien van Looijengoed brak door aan de linkerkant en legde de bal terug op Ilse van Walsem. Die wist de bal achter de uitstekende keepster van ’t Gooi te leggen en zo werd het in de 87e minuut 0-1. In blessuretijd bracht Christianne van de Kraats de eindstand op 0-2 met een schitterend afstandsschot.