Telstar 1 laat punten achter in Voorthuizen

Foto: KV Telstar

VOORTHUIZEN – Telstar 1 moest het opnemen tegen het eerste van Spirit. Na de nederlaag in Hoevelaken, moet het team hard werken om een goede wedstrijd neer te zetten tegen Spirit.

Het fluitsignaal klinkt in de thuishal van de blauwhemden. Verdedigend maakt Telstar in de eerste fase van deze wedstrijd veel fouten. Spirit profiteert ondanks deze fouten niet of nauwelijks. Aanvallend wil de bal, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, namelijk niet door de korf. Egberts, coach van de Hoevelakers, vraagt een time-out aan. Vaker heeft het team laten zien zich na een time-out te kunnen herpakken. Ook nu lijkt het een positief gevolg te hebben. Met een stand van 6-4, zijn er nog mogelijkheden voor Telstar. De aanval van Spirit schiet van ver met laag rendement.

Door een toenemend percentage van unforced errors aan de kant van Telstar, stort het team uit Hoevelaken bij een stand van 9-6 in. De blauwhemden komen vanaf dit moment in hun ritme en lopen in een korte tijd fors uit. Met een grote achterstand gaat Telstar naar de kleedkamer.

Bij de start van de tweede helft heeft het team heeft niets meer te verliezen. Dit haalt de druk er af voor de Telstar. Daardoor volgt er een fase, waar Telstar met meer controle korfbalt. De achterstand is te groot om de schade te herstellen en Spirit blijft onder druk raak schieten. Unforced errors zijn een blijvend probleem in de wedstrijd voor Telstar. De wedstrijd eindigt in 33-13.

Een volgende nederlaag zal voorkomen moeten worden om eventuele degradatie te ontlopen. Aankomende zaterdag 18 februari speelt Telstar 1 in eigen hal om 19.45 tegen Apeldoorn 1. Apeldoorn staat momenteel één plek boven Telstar in het klassement.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen