Kick-off Sjors Sportief en Creatief

Maandagochtend 20 februari vond de lancering plaats van het nieuwe boekje van Cultuur en Sport Stimulering gemeente Nijkerk. Op het podium presenteerden buurtsportcoach Gert, in het bijzijn van sportwethouder Audrey Rohen en cultuurmakelaar Margreet Koele, het nieuwe digitale boekje van Sjors Sportief/Creatief aan de kinderen van groep 6, 7 en 8 van Kindcentrum ‘De Spreng’. Na een overweldigende entree van de mascottes kon de officiële presentatie beginnen.

En dat is goed nieuws voor alle kinderen in de gemeente. Basisschoolleerlingen uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken kunnen dit schooljaar vele sport- en cultuuractiviteiten gaan ontdekken. De scholieren kunnen na schooltijd op laagdrempelige wijze kennismaken (in veel gevallen ook gratis) met alle sporten en creatieve activiteiten binnen de gemeente Nijkerk. Zo kunnen de kinderen ervaren wat past bij hun interesses en talenten.

TEKENWEDSTRIJD Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Nijkerk konden een tijd geleden een tekening insturen. Daarbij is één tekening tot winnaar gekroond. De winnares is Julin Sinne van der Goot uit groep 6 van Kindcentrum ‘De Spreng’. Zij ontving uit handen van de wethouder een bijpassend certificaat en daarnaast won zij voor haar klas een sportieve prijs: een avond Discozwemmen in het zwembad. Haar tekening siert nu ook de cover van het boekje Sjors Sportief & Creatief.

De wethouder besteedde aandacht aan het belang van het meedoen aan sportieve en culturele activiteiten: ,,Het is goed voor ieder kind om te bewegen en om je fit te voelen.’’

Bij een rondje door het lokaal bleek dat bijna alle kinderen al aan een sport doen. Desgevraagd werden voetbal, schermen, krav maga, turnen, korfbal, kickboksen en vele andere sporten genoemd.

INSCHRIJVEN Door mee te doen aan Sjors Sportief/Creatief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. De sporten worden aangeboden op de website www.sportplezierbeginthier.nl. Kinderen schrijven zich in via deze website van Sjors Sportief/Creatief. Inschrijven voor de activiteiten bij een sportvereniging of cultuurinstelling kan vanaf vandaag. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes gaat worden en hoop dat veel kinderen zich gaan inschrijven”, besluit de wethouder.

Na het officiële gedeelte konden alle kinderen nog even op de foto met de mascottes. Trots liet Julin nog even het Discozwemmen certificaat aan haar klasgenoten zien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen