Politieke reacties op de Amersfoortse skaeve huse avond

Foto:

Woensdagavond organiseerde de gemeente Amersfoort een druk bezochte informatieavond over de komst van de skaeve huse.

Die komen naar alle waarschijnlijkheid aan de Palestinaweg Oost, op de grens van Nijkerk.

Dre Nijkerkse raadsleden lieten zich ook informeren. We vroegen hen om een reactie.

Adinda van de Beek (PRO21)

We zijn op deze bijeenkomst goed geïnformeerd door de gemeente Amersfoort over de Skaeve Huse. We gaan ervan uit dat de gemeente Amersfoort onze gemeente en alle inwoners goed blijft informeren.

Cathy van Manen (FvD)

De bijeenkomst over Skeave Huse die gisteravond in Amersfoort werd gepresenteerd door de gemeente als burgerparticipatie. Echter had het meer weg van een avond waar ingezet werd op het creëren van draagvlak. Er wordt onvoldoende geluisterd naar de inwoners van Vathorst, aangezien de woningen hier gebouwd zullen worden.

Tijdens de bijeenkomst werd aangegeven dat de raad beslist. Het college van B&W in Nijkerk heeft aangegeven dat zij niet gaan over beslissingen op Amersfoorts grondgebied. Echter zullen deze plannen zeer dicht bij de gemeentegrens van Nijkerk worden uitgevoerd.
Forum voor Democratie is van mening dat de burgers voor de gek worden gehouden met deze symbolische inspraakavonden. Op de gestelde vragen kwamen geen heldere antwoorden en met de zorgen van omwonenden en betrokkenen werd weinig tot niets gedaan.

Mark van der Stelt (VVD)

Een avond met veel terechte kritische vragen van alle betrokkenen. Het kan niet zo zijn dat op een onvaardbare wijze, zonder alle feiten en belangen van betrokkenen goed mee te nemen, inwoners en ook ondernemers van de gemeente Nijkerk de dupe worden van deze plannen aan de gemeente grens. Het is heel belangrijk dat de gemeente Amersfoort in dit proces transparant blijft naar ons als gemeente, maar vooral de inwoners en ondernemers van dat gebied. Wij rekenen erop dat de gemeente Amersfoort alle waardevolle input van deze avond meeneemt voor het maken van een goed besluit.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen