Darmkankerdagen in St Jansdal Lelystad en Harderwijk

Marleen Schreuder, MDL-verpleegkundige
Marleen Schreuder, MDL-verpleegkundige
Foto:

HARDERWIJK – Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand.

Daarom organiseert ziekenhuis St Jansdal diverse voorlichtingsavonden op het gebied van darmkanker.

Tijdens deze interactieve avonden vertellen verschillende specialisten over het belang van een gezonde voeding en leefstijl, het effect van het bevolkingsonderzoek en de verschillende onderzoeksmogelijkheden. De informatieavonden vinden plaats op dinsdag 14 maart 2023 in Lelystad en op donderdag 23 maart 2023 in Harderwijk.

Darmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker. Door vroegtijdige screening kan darmkanker in een vroeg stadium opgespoord worden, waardoor de kans op een succesvolle behandeling groter is. St Jansdal voert darmonderzoeken uit die voortkomen uit het landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Als er sprake is van darmkanker, dan kunnen patiënten in het Darmkankercentrum St Jansdal terecht voor een groot aantal behandelingen.

Informatieavond

De voorlichtingsavonden op dinsdag 14 maart 2023 (Lelystad) en op donderdag 23 maart 2023 (Harderwijk) zijn gericht op (ex)patiënten en andere belangstellenden. Zorgverleners Matthé Bollen (internist-oncoloog), Daud Allajar (Maag-Darm-Leverarts), Arjan Schouten van der Velden (chirurg) en Caroline Andeweg (chirurg) zijn bij onderzoek en behandeling van darmkanker betrokken en zijn de sprekers van deze avond. Tijdens en na afloop is er volop tijd om professionals te ontmoeten en vragen te stellen. De avond start om 19.15 uur en is rond 21.15 uur afgelopen en is gratis toegankelijk.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de informatieavonden kan via de website van het ziekenhuis of telefonisch via de oncologieverpleegkundige, tel. 0341 463 851.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen