Leukere verbinding tussen centrum en “Nijkerk aan het water”

Foto:

De verbinding tussen het centrum van Nijkerk en Nijkerk aan het water moet beter, aantrekkelijker.

Daar wordt al jaren over gesproken, maar nu gaat er toch wat gebeuren.

Verbeterde fietsroute

Er is al een website en in maart wordt ook de fietsroute van de polder naar het centrum verbeterd. Dat gebeurt door de bewegwijzering te verbeteren. Die route wordt ook aangepast: van de Watergoorweg gaat de roue naar de fietstunnel richting de nieuwe woonwijk.Dat versterkt de route qua veiligheid enorm. Op deze manier ontwijken de fietsers het Distributiecentrum van de Boni aan de Watergoorweg (waar dagelijks veel vrachtwagens in- en uitrijden), en fietsen bezoekers hierdoor ook door een mooi stukje nieuw gebouwd Nijkerk.

Deze of volgende maand wordt de bestaande picknickplek bij de sluis wordt geüpdatet. Er is gekozen voor een picknickbank, een prullenbak, informatiepanelen met meer informatie over de omgeving/fietsroutes en meer, een laadpaal voor fietsen en een dukdalf met stalen letters ‘Nijkerk aan het water’ van het Zuiderzeemeubilair.

Bij het Junckerpad komt binnenkort een rustpunt met een picknicktafel met schuildak en een prullenbak.

“Nijkerk aan het water” is met openbaar vervoer niet goed te bereiken Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte Nijkerkersluis moet je nog een klein half uurtje wandelen. Dat hoeft niet meer, want er is een Haltetaxi van RRReis. De haltetaxi is (minstens een uur van te voren) te boeken via de website van RRReis, wanneer men het adres van Nijkerk aan het water invult.

Er is ook nagedacht over een verbinding over het water. Maar, dat is nog lang niet zover. De ondernemers zijn aan zet, maar nog niet in staat gebleken een goed businessmodel hier voor te ontwikkelen. Dus dat gaat nog even duren.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen