Kunst maken voor Turkije en Syrië (video)

Foto:

Zes februari zorgde een heftige aardbeving voor enorm veel problemen en ellende.

En die zijn in Syrië en Turkije nog lang niet voorbij.

Daarom zetten mensen nog steeds acties op om bijvoorbeeld geld in te zamelen. Zo ook de gemeenteraad. Nu wordt er kunst gemaakt. Op vijf april is er in Kade 10 een benefietdiner plus – natuurlijk – de veiling van de kunstwerken. Het motto: “‘Samen Sterk voor de aardbeving in Turkije en Syrië” De opbrengst gaat naar Giro 555.

Tjidde Luigjes legde het Ely Hackmann uit.

Een dag na de opname verscheen dit persbericht.

Veiling voor Turkije en Syrië

Op 5 april wordt het Engelse Plein van Kade 10 omgetoverd tot een veilinghuis. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan hulp voor Turkije en Syrië. Aanleiding is de aardbeving die al meer dan 30.000 dodelijke slachtoffers heeft veroorzaakt. Tijdens dit evenement genieten de gasten eerst van een driegangenmenu verzorgd door Kade 10. Kaarten zijn te koop via https://www.ticketkantoor.nl/shop/samensterk

Op 6 februari 2023 heeft een aardbeving een ravage aangericht in Turkije en Syrië. Bij het op gang komen van de eerste noodhulp trof een nabeving het gebied. De aardbeving heeft geleid tot meer dan 30.000 doden. De eerste hulp is snel op gang gekomen in Turkije. Er is geld ingezameld en hulpgoederen zijn onderweg.

Het initiatief voor de veiling komt van de Nijkerkse politieke partijen. Raadslid Niels Staal: ‘na het verschrikkelijke nieuws van de aardbeving in Turkije hebben wij contact gezocht met de Turkse Moskee in Nijkerk om medeleven te tonen en te vragen wat nu echt nodig is. Hier kwam naar voren dat geld het belangrijkste is.’ Met het ophalen van geld kunnen de noodzakelijke hulpgoederen lokaal worden ingekocht. Dit stimuleert de lokale economie ter plaatse en zorgt dat de goederen kunnen worden gekocht waar op dat moment behoefte aan is. Niet alleen op korte termijn is geld nodig, maar juist ook voor de wederopbouw. De Nijkerkse politieke partijen zijn aan de gang gegaan om een actie op touw te zetten.

Deze actie is de veiling die op 5 april wordt gehouden. Voorafgaand aan de veiling is een diner. Gasten kunnen er ook voor kiezen om pas na het diner aan te schuiven bij de veiling. Tickets inclusief diner kosten €100,00 en tickets voor alleen de veiling kosten €30,00. Na afloop van de veiling is er gelegenheid om te netwerken tijdens een borrel.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen