Flevo dames verliezen

Foto:

RENKUM – De Nijkerkers waren al vaker naar Renkum geweest en wisten dat het tegen ZC/EZZ een lastige wedstrijd zou gaan worden.

Het plan was dat de dames de tactiek gebruikte die ze altijd hadden, strakke press en rustig de bal naar voren krijgen.

De eerste periode gingen ze met deze mentaliteit erin en door hard te knokken kreeg Charlotte Hamersveld de bal erin. Om de beurt wisten de twee teams telkens te scoren en sloot Miranda de periode af, doordat er een mooie pass vanuit achteren van Charlotte kwam hiermee maakte de dames het 2-2.

Het verdedigen ging goed ondanks er niet alles gezien kon worden door de enige scheids die floot. We moesten alleen nog voorzichtiger doen met de bal zodat de tegenpartij geen contra kon maken en dat lukte even. De dames stonden weer voor doordat Jette Bokkers een mooie backhand maakte die langs de keeper vloog. Er ontstond chaos tijdens de tweede periode en dit namen we mee naar de derde periode waardoor we deze afsloten met 5-3.

Het was nog niet afgelopen we konden nog met de winst naar huis gaan, met 5-3 kan er nog van alles gebeuren. Strakke press hadden we dus we moesten in de aanval zuiniger met de bal doen, sterspeelster Eva Schoon kwam deze periode er ook in en wist de bal mooi te onderscheppen van de tegen speelsters waardoor deze bal snel naar voren kwam en zo wist Leonie van Keulen een assist te geven op Jette Bokkers. Daarnaast had Vera Molan de kans om een startworp te benutten, met een harde strakke bal schoot zij deze in de linker boven hoek. De thuisploeg wist nog 3 doelpunten te maken deze periode en zo werd de eindstand 8-5 in het voordeel van RZC.

Flevo d1 voert de ranglijst met 2 punten voorsprong nog steeds aan.

bijdrage van Thalia Zwart

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen