Sparta Nijkerk VR1 wint ruim

Foto:

WILNIS – De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben hun ongeslagen status na de winterstop vastgehouden door met 2-5 te winnen van CSW VR1.

Een belangrijke overwinning, omdat CSW, dat net boven de degradatiestreep staat, nu op een achterstand van 10 punten gezet is en handhaving van de Spartanen in de 1e klasse zo goed als veilig gesteld lijkt. Door de overwinning steeg Sparta Nijkerk bovendien naar een vijfde plaats op de ranglijst.

De thuiswedstrijd tegen CSW werd met 1-2 verloren en dus waren de Spartanen gewaarschuwd. Desondanks begon CSW wat beter aan de wedstrijd. Sparta was erg slordig aan de bal, maar kwam in de negende minuut toch op voorsprong door Ilse van Walsem. Na een snelle uitbraak omspeelde ze de keepster en kon de bal in het lege doel schieten. Een kleine 10 minuten later wist Jolien van Looijengoed de score te verdubbelen door goed druk te zetten op de verdediging van CSW.

Het spel was bepaald niet goed, maar na 25 minuten was het al 0-3 (doelpunt Ilse van Walsem, assist Jolien van Looijengoed). Vlak voor rust werd het 0-4 door het derde doelpunt van Ilse van Walsem (prima steekbal van Elvira Dokter) en scoorde CSW de 1-4 via een fraai afstandsschot in de kruising.

De tweede helft had op papier afgedaan kunnen worden. Het was erg rommelig. De Spartanen hadden moeite om er voetballend doorheen te komen. Tegenstander CSW was evenmin bij machte om gevaarlijk te worden. De laatste 10 minuten kwam er toch nog wat leven in de wedstrijd. Sparta Nijkerk kreeg toen een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Ilse van Walsem deed dat nog in de 85e minuut. In blessuretijd kwam de marge weer op 3 doelpunten toen CSW opnieuw van grote afstand het net wist te vinden.

bijdrage van Hans Stam

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen