Veensche Boys verslikt zich in Nieuwland

AMERSFOORT – Veensche Boys is de derde periode niet goed begonnen.

In en tegen Nieuwland werd gelijk gespeeld. Het werd in Amersfoort 1-1. Beide goals vielen in de tweede helft.

Verdediger Steven van Zanten maakte de enige goal namens de ploeg van een ontevreden hoofdcoach Erik Assink. ,,Ik ben sowieso teleurgesteld in de uitslag, maar ook de manier waarop we hebben gespeeld. Zo verschrikkelijk slordig, zo niveauloos.’

In de rust na een weinig enerverende eerste helft legde Assink zijn ploeg al voor dat het ‘nergens op leek’. Veensche Boys domineerde het veldspel maar tot echt uitgesproken kansen leidde het niet. Er kwamen slechts twee gevaarlijke ballen van het hoofd van Nico van den Brom en Tom Cozijnsen. Nieuwland kwam toen nog nauwelijks in het spel voor, maar als ze voor de goal van doelman Jordy Deckers verschenen, waren de Amersfoorters wel veel dreigender.

In de tweede helft zette Veensche Boys de druk erop. Dat leidde aanvankelijk nog tot een kopbal van Steven van Zanten op de deklat maar even later ging de bal er alsnog in voor Van Zanten. Dat was in de vijfde minuut na de theepauze. Veensche Boys ging offensiever spelen maar daardoor kwam veel ruimte vrij achterin. Een opportunistisch Nieuwland profiteerde ervan. In een een-tweetje scoorde Denilson Rechards diagonaal. Veensche Boys probeerde het nog met extra versterkingen voorin (Luuk Buitink, wederom assistent-trainer Stefan Fredriksen) maar dat mocht niet meer baten.