Wethouder kondigt bouw 250 flexwoningen aan (video)

Foto:

In 2024 staan er 250 flexwoningen op Spoorkamp 2.

Ely Hackmann sprak er over met wethouder Esther Heutink, maar stipte eerst een paar andere bouwonderwerpen aan.

Verschillen met tiny houses

De gemeente heeft heel goed gekeken naar “Wonen bij Lars”, een project in Lelystad. Er komt een beheerderswoning, een multifunctioneel gebouw waar niet alleen ruimte voor ontspanning is. Er komen ook wasmachines te staan. Die staan dus niet in de woningen, zoals bij de tiny houses.. Een ander verschil is de huurtijd. In een tiny house kun je maximaal 2 jaar wonen. Bij de huur van een flexwoning geldt die beperking niet. Werden de tiny houses er voor een periode van 10 jaar neergezet, bij de flexwoningen is dat 5 jaar langer en ze zouden nog wel 15 jaar langer mee kunnen.

De gemeente verspreidde dit persbericht.

De druk op de woningmarkt blijft groot. Ook in de gemeente Nijkerk hebben verschillende doelgroepen grote moeite om geschikte woonruimte te vinden. Het college wil op korte termijn 250 tijdelijke zelfstandige woningen voor diverse doelgroepen realiseren op Spoorkamp 2 in Nijkerk. “Er zijn zo veel mensen in Nijkerk die een woning zoeken. Samen met de WSN hebben wij de handen ineen hebben geslagen om ervoor te zorgen dat er een echte forse toevoeging aan woonruimte komt in Nijkerk. Het grootste deel hiervan is bestemd voor onze eigen, jonge woningzoekenden en spoedzoekers”, geeft wethouder Esther Heutink-Wenderich aan.

De voorgestelde hoogte van de gebouwen is vier lagen met drie verschillende woontypen voor 1- tot 4-persoonshuishoudens. Er zijn 160 woningen voor diverse doelgroepen als starters, spoedzoekers, urgente reguliere woningzoekenden en statushouders. Voor tijdelijke werknemers (arbeidsmigranten) zijn er 90 wooneenheden gereserveerd tot het moment dat er een andere geschikte locatie is gevonden voor deze doelgroep. Een locatieonderzoek hiernaar is in gang gezet. Als deze alternatieve locatie is gevonden, worden deze toegevoegd aan de 160 woningen. Er komen dan in totaal 250 woningen beschikbaar.

Meer ruimte beschikbaar

De ruimte die er op Spoorkamp 2 beschikbaar is, maakt het mogelijk een goede en ruim opgezette leefomgeving voor de bewoners te creëren. Er is plaats voor een multifunctioneel gebouw voor alle bewoners op Spoorkamp 2. Ook zijn er sport en spelmogelijkheden toegevoegd. De WSN heeft de regie over het dagelijks beheer van haar woningen. De WSN gaat hiervoor een beheerder aanstellen die verantwoordelijk is voor de gang van zaken op het terrein en 24/7 bereikbaar is.

Grote vraag naar extra flexibele woonvormen.

Uit een analyse van de woningmarkt en diverse onderzoeken blijkt dat er een toenemende vraag is aan flexibiliteit qua wonen. Op dit moment zijn er in de gemeente Nijkerk 1000 actief woningzoekenden. Dit is ook in vergelijking met omliggende gemeenten hoog.
De gemeenteraad besluit of deze tijdelijke woningen op Spoorkamp 2 er komen. Na een positief besluit is het mogelijk het plangebied snel bouw- en woonrijp te maken en de woningen op korte termijn, naar verwachting medio 2024, te realiseren.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen