Extra subsidie voor Food Academy Nijkerk

Foto:

Provincie Gelderland heeft de subsidieaanvraag van € 435.000 voor Regio Foodvalley goedgekeurd.

Er waren vijf regionale projecten ingediend. Een daarvan kwam uit Nijkerk. De Food Aacademy Nijkerk zet in op het creëren van bewustwording rondom leren en ontwikkelen bij bedrijven die nog geen lid van de FAN zijn. Het project heet “Leven Lang Ontwikkelen met Food Academy Nijkerk (FAN)”.

Wethouder Arnold Versteeg, bestuurlijk verantwoordelijk voor het thema Human Capital Regio Foodvalley: “Met deze subsidie van provincie Gelderland kunnen we een stapje extra zetten voor onze regionale arbeidsmarkt. Veel ondernemers die ik spreek staan te springen om personeel, met deze projecten is het mogelijk om zowel ondernemers, werkzoekenden of zij-instromers ondersteuning te bieden. Vanuit het perspectief van werknemers kunnen deze projecten een duwtje in de rug zijn om de stap te nemen om zich door te ontwikkelen of breder te oriënteren.”

Gelrepact

Deze subsidie komt uit het Gelrepact. Het Gelrepact zet in op het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en het bevorderen van de instroom in krapteberoepen.
Het Gelrepact is een samenwerkingsprogramma tussen de zes arbeidsmarktregio’s in Gelderland en provincie Gelderland. De Gelderse regio’s en de provincie werken in dit verband nauwer samen om sneller en beter de arbeidstekorten aan te pakken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen