Sporthallen kunnen nog niet worden opgeblazen (video)

Foto:

Afgelopen donderdag boog de gemeenteraad zich over de opknapbeurten van de sporthallen in onze gemeente.


De meeste hallen zijn daar wel aan toe. Dat was dan ook geen punt van discussie. Het ging nog wel over het mogelijke buurtcentrum in sporthal Strijland. Maar dat onderwerp werd geschrapt. Dat komt terug bij de gebiedsvisie, die nog geschreven moet worden. Ook de vraag welke sporthal het eerst opgeknapt moet worden, leverde gespreksstof op.

Mark van der Stelt (VVD)

Komt Hoevelaken er dan niet bekaaid vanaf, zo vroeg de VVD zich af. Maar een voorstel van de VVD om de Slag en de Baggelaar voor te trekken, vond bij de de andere partijen geen gehoor.

Opblaasbare sporthal

In het voorstel van het college staat, dat de gemeente de opblaasbare sporthal wel wilt kopen, maar dat de verenigingen zelf ze moeten exploiteren. Of anders gezegd, de gemeente wil er één keer geld aan uitgeven en dan moeten de clubs de kosten daarna zelf dragen. Dat is nog wel een ding, want de sportclubs en de gemeente zijn er nog niet uit. Daarom stelde de raad voor de beslissing nu nog niet te nemen, maar te wachten tot de wethouder verder gepraat heeft met de clubs en de “businesscase” rond is. De Lokale Partij vroeg zich af, of zo’n hal niet een enorme energieslurper is en zou daarom graag zien, dat alternatieven voor een tijdelijke oplossing gezocht worden.

Audrey Rohen (wethouder)

De andere partijen vonden dat niet nodig, wethouder Rohen overigens ook niet..

De clubs zelf zouden trouwens wel een tweede opblaasbare hal willen aanschaffen. Maar ja, dan nemen de exploitatielasten ook toe. Voorstander van twee hallen (één in Nijkerk en één in Hoevelaken)  is Bram van Slooten, penningmeester van Sparta korfbal). Ely Hackmann sprak hem na de raadsvergadering.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen