Sparta Nijkerk VR1 vloert opnieuw de koploper

IJSSELSTEIN – De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben de nieuwe koploper IJFC VR1 op een nederlaag getrakteerd.

In IJsselstein toonden de Spartanen karakter en veerkracht door met 2-3 te winnen, daar waar de IJFC vrouwen tot 2 keer toe dachten de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken.

De eerste helft kenmerkte zich door weinig echte kansen. IJFC had het meeste balbezit, maar kwam niet veel verder dan het middenveld. Sparta Nijkerk speelde geconcentreerd en compact. Op een aantal hoekschoppen en wat afstandsschoten na werd er weinig weg gegeven. In de tegenstoot kwamen de Spartanen er een paar keer dreigend uit en dit gaf dan ook vertrouwen voor de 2e helft.

Het initiatief na rust lag weer bij het fysiek wat sterkere IJFC. Dat had wat omzettingen gedaan.Desondanks scoorde Sparta Nijkerk de openingstreffer scoorde. Ilse van Walsem draaide goed weg bij een IJFC verdedigster en schoot met links binnen. 0-1 in de 53e minuut.

IJFC moest komen en probeerde wat meer druk te zetten. Met name de behendige nummer 10 van IJFC was een gevaar. De gelijkmaker leek onderweg in de 60e minuut, maar Charlotte van Leeuwen kon de bal nog van de lijn wegwerken. Mareine Koole was vervolgens dicht bij de 0-2 met een prima schot van afstand. In minuut 68 was het raak voor de vrouwen uit IJsselstein. Keepster Heidi Beerthuijzen was kansloos op een fraai schot van een meter of 25.

Vreugde bij IJFC, maar die was van korte duur. Een paar minuten later wist Jolien van Looijengoed namelijk een te korte terugspeelbal van IJFC te onderscheppen en vanuit een lastige hoek de 1-2 aan te tekenen. IJFC moest dus opnieuw in de achtervolging om de koppositie vast te houden. Het werd 2-2 in de 78e minuut toen een voorzet vanaf rechts bij de 2e paal binnen gelopen kon worden. De spanning was om te snijden. IJFC had de intentie om door te pakken, maar Sparta Nijkerk liet zich niet zo maar gewonnen geven en streed voor elke meter. Daarnaast bleef het gevaarlijk in de omschakeling.

Dit leverde in de 84e minuut een corner op. Mareine Koole legde de bal op het hoofd van Ilse van Walsem, die hem vervolgens hard diagonaal tegen de touwen kopte.

Sparta Nijkerk is nog steeds ongeslagen na de winterstop . Aanstaande woensdagavond om 20 uur volgt alweer een nieuwe uitdaging als Wartburgia VR2 langs komt in Nijkerk voor een rechtstreeks duel om de 2e periodetitel. De Spartanen moeten met 2 doelpunten verschil winnen om de eerste prijs van het seizoen te pakken.