Telstar/Schoonderbeek 1 verliest laatste zaalwedstrijd

Foto: KV Telstar

Het was absoluut geen grap, op 1 april j.l. nam Telstar/ Schoonderbeek 1 het nog een keer op tegen NRC ’22 1.

De vorige keer dat de ploegen tegenover elkaar stonden eindigde de wedstrijd met een flinke nederlaag voor het team uit Hoevelaken; 25-10.

Voor beide teams staat er in deze laatste fase niets meer op het spel. NRC inmiddels afgezakt naar plek 4, geen verdere gevolgen voor hen. En Telstar 1, al zeker van degradatie, op plek 7. De laatste wedstrijd van het zaalseizoen zal in Hoevelaken gespeeld worden.

Telstar startte de wedstrijd verdedigend sterk; hoge druk en goede communicatie zorgde ervoor dat NRC de moeite had met het vinden van de korf. Ook aanvallend een goede start. De mannen van Telstar waren op dreef; Joost geluk, Sander Voets en Rowan van Ginkel scoorden al snel de eerste drie doelpunten. Hierna kwam NRC terug. Een gelijke stand volgde en de teams liepen vanaf dit punt gelijk op; 3-3, 4-4, 5-5.
NRC kwam vanaf dit moment aan de leiding. Het lukte Telstar om het gat klein te houden, maar niet om net als in de beginfase van de wedstrijd, op gelijke stand te komen. Net voor rust zorgde NRC met een afstandsschot voor een verschil van drie. Een laag schotpercentage was voor zowel Telstar als NRC in deze eerste helft een probleem.

De teams liepen de kleedkamers in met een ruststand van 6-9.

Telstar 1 liet goede aanvallen zien met een hoog bal tempo. Het hoge tempo zorgde voor mooie kansen, maar ook voor balverlies. Trainer Harry Schut riep het team door middel van een time-out bij elkaar; het moest beter. NRC liep verder uit tot een verschil van 7 doelpunten; 10-17. Hoe gaat Telstar 1 vanaf deze stand nog terugkomen?
Joost Geluk startte als antwoord op deze vraag met een afstandsschot; 11-17. Ook een goede invalbeurt van Duco Snitselaar kon de roodhemden mogelijk verder helpen. Na een mooie actie van Lois de Korte, maakte Snitselaar het voor hem af; hij scoorde zijn strafworp. 12-17.
Na de functiewisseling gingen Vivian Hafkamp en Bente ten Ham in hetzelfde ritme verder: 14-18! Er volgde opnieuw een strafworp en Snitselaar scoorde; 15-19. Ondanks het harde werken komt Telstar niet verder in de buurt van de ploeg uit Enschede. Eindstand; 17-22.

Aankomende week zal het team onder leiding van Steven Brink starten met trainingen en oefenwedstrijden op het veld! Telstar 1 staat hier op een gedeelde vijfde plaats, dus nog genoeg mogelijkheden voor het team.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen