Wie is de snelste in Nijkerk op de 27e a.s.r. Vitality Flitstriatlon?

Foto:

De 27e a.s.r. Vitality Flitstriatlon Nijkerk, die dit jaar op woensdagavond 7 juni wordt georganiseerd, staat al jaren bekend om zijn unieke tijdritkarakter.

Alle deelnemers starten om de 10 seconden waardoor het tot de laatste deelnemers spannend is wie de snelste is! Een toegankelijke wedstrijd die al jaren een populaire triatlon is onder toppers én recreanten. En dat in de polder Arkemheen.

Het programma


Het evenement begint om 18:30 uur met de start voor paratriatleten. Vervolgens om 18:45 starten de estafette teams, waarbij elk teamlid een onderdeel van de 1/8 triatlon voor zijn rekening neemt. Uiteindelijk start om 19:00 uur de eerste deelnemer aan zijn of haar individuele 1/8 triatlon. Rond 20:50 uur vindt de prijsuitreiking plaats voor teams en rond 21:00 uur verwachten we de snelste mannen en vrouwen te huldigen, met vervolgens de snelste Nijkerker en Nijkerkse.

Zwemmen, vervolgens fietsen en tot slot hardlopen


De deelnemers starten met het zwemonderdeel van 500 meter in de Arkervaart. Zij starten vanaf de kade en daar komen de zwemmers via een trap ook weer het water uit.
Na het zwemmen moet er snel worden gewisseld in de wisselzone naast de sluis, waarna er wordt begonnen aan het fietsparcours van 20 km. De fietsroute loopt van parc fermé linksaf over de Arkersluisweg langs de Arkervaart, nadat je onder het viaduct (A28) door bent gegaan meteen rechtsaf over het fietspad Junckerpad.
Vervolgens rechtsaf de Watergoorweg op, over de A28 en bij de kruising rechtsaf naar de Arkerweg, gevolgd door rechts naar de Zeedijk langs de dijk van het Nijkerkernauw en voor de sluis naar rechts. Deze ronde wordt driemaal gefietst.

Hierna is er weer een wissel in de wisselzone, waarna er 5 km moet worden hardgelopen, dit zijn twee rondes over een heen-en-weer parcours op het Arkemheense pad. Om daar te komen loop je eerst langs het water naar de sluis en ga je via het trappetje naast het brugwachtershuisje naar de brug, over de brug en meteen naar rechts en daar kun je vol gas 2x heen-en-weer lopen op het Arkemheense pad.

Sporters goed te volgen


De organisatie heeft ruimte voor 300 individuele starts en 30 estafetteteams. Vorig jaar zat het deelnemersveld voor de individuele sporters bijna vol, dus schrijf maar snel in! Er was bij de vorige editie van het evenement flink wat publiek. Het leuke is dat je vanaf één punt alle drie de sporten kunt zien. Daarnaast zijn het fiets- en loopparcours erg aantrekkelijk voor publiek omdat deze uit meerdere rondes bestaan. Hierdoor zijn de deelnemers goed te volgen en aan te moedigen. Overigens is het parcours geheel autovrij. Dit betekent dat publiek het evenement alleen kan bereiken via de Berencamperweg.

Deelnemers steunen het Jeugdsportfonds Nijkerk


Kijken naar de sportievelingen en hen aanmoedigen is gratis, maar meedoen kan natuurlijk ook. Het inschrijfgeld bedraagt individueel vanaf € 29,50; als team van twee á drie sporters vanaf € 39,50. Daarvan gaat 2 euro naar het goede doel van 2023, Jeugdsportfonds Nijkerk.

Het motto van het Jeugdsportfonds is ‘iedereen moet kunnen sporten’.
Maar lang niet alle kinderen hebben gelijke kansen. Dat kan aan van alles liggen, maar nooit aan de kinderen zelf. Als het over sporten gaat, geeft het Jeugdsportfonds juist die kinderen een extra kans. Het fonds vergoedt de contributie en eventuele sportattributen tot een gezamenlijk bedrag van maximaal € 225,- per kind, inclusief € 90,- voor sportkleding/attributen. Er gaat bij iedere inschrijving € 2,- naar Jeugdsportfonds Nijkerk. Daarnaast kun je bij het inschrijven extra geld doneren zodat we een mooi eindbedrag kunnen overhandigen na afloop van de Flitstriatlon.

2 gratis clinics

 

De deelnemers die zich optimaal willen voorbereiden voor de Flitstriatlon, kunnen zich aanmelden voor de 2 gratis clinics op 16 en 23 mei, aanvang 19:00 uur. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar [email protected]

De focus bij de clinics ligt op het lopen, fietsen en wisselen. Ook maak je kennis met het parcours zodat je goed voorbereid aan de start staat. De avonden zijn toegankelijk voor alle niveaus, deelname is op eigen risico. De clinics worden gegeven door ervaren triatleten.

Tenslotte: de Flitstriatlon wordt volledig georganiseerd door de triatlonafdeling van Atletiek Vereniging Nijkerk. Vind je het leuk om eens mee te trainen met de triatlonclub? Elke zaterdagochtend om 9:00 wordt een zwemtraining gegeven in het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk, voel je welkom om eens mee te trainen.
Kijk op de AVN triatlon pagina voor meer informatie.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen