www.demooistegedenkt.nl online

Foto:

Sinds vrijdagmorgen is de website www.demooistegedenkt.nl online.

Nu is het voor nabestaanden mogelijk namen en foto’s van en herinneringen aan overleden dierbaren aan het herinneringslicht te verbinden op die site.

Na Amersfoort is dit het tweede initiatief in Nederland om nabestaanden in herinnering te houden. Eenmaal op de site worden dierbaren op hun dag van overlijden herdacht. Daarnaast kan iedereen herinneringen ophalen door naar de site te gaan. Dat kan nu alleen via de website, maar het idee is om in een later stadium ook een zuil (met daarin apparatuur) bij de grote kerk of bij de St Catharinakerk neer te zetten.

Daarnaast wordt in de toekomst mogelijk, als daar belangstelling voor is, jaarlijks een herinneringsbijeenkomst georganiseerd.

Emotie

De eerste ervaringen leren, dat nabestaanden wel over een drempel heen moeten om hun dierbare op de site te zetten. Maar daarna is men er wel door geraakt, zo bleek ook vrijdagmorgen bij de presentatie van de site.

Hulp

De stichting vraagt van een eenmalige (minimale) bijdrage van 75 euro. Dat is nodig om daarmee de onkosten te kunnen betalen en bijvoorbeeld de herdenkingsbijeenkomsten mogelijk te maken.

De begeleidingsgroep is er ook op voorbereid om mensen te helpen, waardoor hun dierbare met de juiste foto’s en de juiste tekst op de site te zien zijn.
Het initiatief is primair op Nijkerk gericht, op dierbaren die in Nijkerk wonen of nabestaanden die in Nijkerk wonen en hun dierbare aan het herinneringslicht willen verbinden. De initiatiefnemers staan open voor andere verzoeken en beoordelen in afwijkende gevallen op maat wat passend is.
Via de uitvaartverzorgers zijn er flyers beschikbaar.

Achtergrondinformatie

In oktober 2022 is een bijzonder licht ontstoken in “De Mooiste Toren van Nederland”. Het herinneringslicht op de lantaarnzolder van de Nijkerkse kerktoren brandt sindsdien elke nacht, ook als de overige verlichting om 1.00 uur uitgaat. De Mooiste gedenkt zo in stilte mensen die niet meer bij ons zijn, maar die voor altijd voortleven in onze herinneringen en harten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen