Nieuwe multifunctionele ruimte sc Hoevelaken geopend

Foto:

Na bijna een voetbaljaargang lang improviseren, kon sc Hoevelaken op zaterdag 22 april 2023 eindelijk de gasten weer fatsoenlijk ontvangen.

Kort voor de aanvang van de wedstrijd tegen KVVA werd de nieuwe multifunctionele ruimte geopend. In het geheel nieuwe gebouw zijn niet alleen het wedstrijdsecretariaat en de bestuurskamer gevestigd, maar tevens een bespreekruimte, verzorgingsruimte, ballenhok, werk- en opslagruimte voor de onderhoudsploeg alsmede een archiefruimte voor het jarenlang opgebouwde archief.

Met dit multifunctionele gebouw gaat scHoevelaken een geheel nieuw tijdperk tegemoet.

Het is 1999 wanneer sc Hoevelaken twee voormalige wisselwoningen aan de Weidelaan tegen het symbolische bedrag van één gulden per woning overneemt van de gemeente. Via zelfwerkzaamheid worden beide woningen afgebroken, verplaatst naar Kleinhoven en weer opgebouwd om dienst te doen als bestuurs- en ontvangstruimte.  Als snel krijgt het nieuwe onderkomen de bijnaam Het Witte Huisje, waarvan de gebruiksduur op tien jaar wordt geschat.

Uiteindelijk wordt het bijna een kwart eeuw en werd het hoog tijd om plannen te maken voor een geheel nieuwe ruimte. Een commissie met
clubleden die kennis van zaken hebben in de bouwwereld maakte de plannen en de tekeningen, hoofdsponsor Bouwbedrijf Doppenberg zorgde vervolgens voor de ‘wederopbouw’ van het nieuwe gebouw.

Half augustus gingen de voormalige wisselwoningen tegen de vlakte. Nog diezelfde maand werd de grond bouwrijp gemaakt en werd er een start gemaakt met de bouw. Acht maanden later is het nieuwe onderkomen met trots gepresenteerd.

Voorzitter Willem van Vliet is er blij mee, zo liet hij weten in zijn openingsrede: “In 2020 wilde ons bestuur al starten met het bouwen van een nieuw multifunctioneel gebouw, maar toen kwam Corona. De algemene ledenvergadering keurde onze plannen desalniettemin goed en nu, ruim drie jaar later, staat het er. Een resultaat om héél trots op te zijn.”

Na alle openingsactiviteiten kreeg iedereen de gelegenheid om de nieuwe aanwinst te bewonderen en daarop te toosten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen