Hospice heeft vanaf 1 mei nieuwe directeur

Foto: Arjen Gerritsma

Willy Oldenburger neemt dan het stokje over van Alida van der Hout die met pensioen gaat.

Willy Oldenburger is geen onbekende in Nijkerk. Ze was wijkverpleegkundige, manager van huisartsenpraktijk Corlaer en een van de grondleggers van stichting gezondheidscentra Nijkerk waar ze directeur Zorg en daarna directeur/bestuurder was. Zij zette daar samen met haar collega’s de transitie in gang naar meer persoonsgerichte, preventieve en proactieve zorg en meer samenwerking. Dat resulteerde in een innovatief eerstelijns multidisciplinair samenwerkingsverband.

Kans

“Toen bekend werd dat Alida van der Hout met pensioen zou gaan, werd ik van meerdere kanten benaderd: ‘dit is echt iets voor jou’”, vertelt Willy. “Het is zo’n kans die voorbij komt en die je niet kunt en wilt laten lopen. Het hospice staat binnen en buiten Nijkerk bekend als een professioneel kwalitatief hoogwaardig hospice, waar liefdevolle zorg wordt verleend. Ik zie ernaar uit om mijn kennis en ervaring te kunnen inzetten om verder te bouwen aan wat er nu staat, samen met alle medewerkers, vrijwilligers en verpleegkundigen.”

Uitbreiding

Willy volgt Alida van der Hout op die met pensioen gaat, en die vanaf 2000 betrokken was bij het hospice. Alida was erbij toen het hospice zelfstandig verderging en daarna in het monumentale pand Bethanië trok. Zij zorgde voor de uitbreiding van 4 naar 6 bedden en was nauw betrokken bij twee verbouwingen, de laatste werd eind vorig jaar afgerond.

Kwaliteit

Met haar passie voor het vak, haar medeleven en haar onvermoeibare inzet heeft Alida samen met haar professionele team het hospice in Nijkerk naar een hoger niveau getild en op de kaart gezet. Door haar vastberadenheid heeft het hospice het kwaliteitskeurmerk voor hospicezorg ontvangen. Het is mede haar verdienste dat iedereen in de hospicezorg het hospice als een centrum van kennis en expertise op het gebied van palliatieve/terminale zorg kent. En mede door Alida’s inzet heeft de samenwerking in de regio met andere hospices nu een goede basis om op verder te bouwen.

Alida gaat met pensioen na bijna 23 jaar hospicezorg: “Het zal moeilijk zijn, het mooie werk geeft me zoveel voldoening. Je mag iets betekenen voor een gast en zijn familie in een uiterst kwetsbare periode van het leven. Ik zal de collega’s en het werk allebei heel erg missen. Maar ik weet ook dat ik het in goede handen achterlaat en overdraag. Het was echt een voorrecht om dit werk te mogen doen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 

Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen