Marieke van Soest goed voor 3 keer goud

Foto:

Mariek van Soest reed mee in de Ronde van Vlaanderen en Worldcup Paracycling.

Het resultaat: drie keer goud.

De Ronde van Vlaanderen voor paracycling in de categorie tribikes T1 komt voor een groot deel overeen met de route die de professionele wielrenners afleggen. Er zitten dus ook lastige klimmetjes in zoals de Kruisberg, Mont Enclus en de Côte de Trieu.
Het weer was deze ochtend goed en na een voorspoedige race kwam Marieke als eerste in haar klasse in Ronse over de finish. Hiermee heeft ze de titel die ze in 2022 heeft behaald een vervolg kunnen geven.

De successen in België heeft ze op 4 en 6 mei voortgezet tijdens de Worldcup in Oostende.
Op 4 mei was de tijdrit. Aan de Belgische kust stond die middag best veel wind. Het grootse deel van het parcours is langs de kust. Dus flink bikkelen. Na 21 km tijdrijden bleek Marieke de snelste tijd te hebben neergezet.

5 mei een dag om te herstellen en op 6 mei mei de wegwedstrijd.
Bij de wegwedstrijd starten alle tribikers van alle categorieën tegelijk. Het aantal deelnemers was bijna 50 wat uitzonderlijk veel is. Dit komt omdat alle landen zich moeten plaatsen voor de Paralympische spelen in Parijs in 2024. China, Korea, Japan en Oezbekistan zijn landen die er normaal niet bij zijn maar nu wel.

Van Soest besloot om meteen na de start er van door te gaan. Dit lukte. Ze sloeg een gaatje van 10 seconden ten opzichte van haar grootste concurrente.. Dat bleef zo twee ronden lang. Daarna bouwde ze haar voorsprong uit tot 1 minuut. Na ruim 28 kilometer als eerste over de finish.
Beloning: haar derde gouden plak en de leiderstrui in het Worldcupklassement.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen