Hoevelaken naar nacompetitie

Foto:

In de strijd om een plaats in de nacompetitie wist Hoevelaken vier wedstrijden op rij niet winnend af te sluiten.

Zo’n acht punten werden in die reeks onnodig verspeeld, maar omdat de concurrentie daarvan niet echt profiteerde, bleef de race open en mocht Hoevelaken blijven hopen.

Zaterdag 20 mei stond de laatste officiële competitiewedstrijd op het programma, waarin op Kleinhoven het inmiddels gedegradeerde Elspeet mocht figureren. Veel meer dan dat was het voor de gasten niet, want Hoevelaken was zich ervan bewust dat met een ruime overwinning een goede slag zou kunnen worden geslagen. Tenminste, wanneer op de andere regionale velden de concurrentie tot puntverlies zou komen. Hoevelaken won zelf met 5-0, en omdat EFC verloor en Zeewolde bij kampioen VVOP gelijk speelde, mag Hoevelaken als nummer drie op de ranglijst de nacompetitie in. Daarin speelt het op dinsdag 30 mei eerst thuis. De tegenstander is nog onbekend.

Hoevelaken begon flitsend aan de wedstrijd. Al na vier minuten stelde Roan van de Pol zijn medeaanvaller Daan Vinke is staat om de score te open. Een half uur later mocht de aangever zelf voor de 2-0 zorgen, na een gekopt aangeven van Joeri van den Hoeven.

De 2-0 was ook de theestand, maar voor hetzelfde geld was de score veel hoger uitgevallen wanneer de nodige vizieren wat scherper hadden gestaan.

Na de pauze kwam Hoevelaken pas in het vierde kwart scorend op stoom. Op het moment dat Hoevelaken al veel royaler voor had kunnen staan was het in de 24e minuut binnen een minuut tweemaal raak. Roan van de Pol kreeg ditmaal de bal van Daan Vinke, waarna hij fraai scoorde en nog geen zestig tellen later was Siem Kooistra met een kopbal vanuit een corner ook succesvol.

De teller bleef op vier staan tot de tweede minuut in de extra tijd. Invaller Coen Bos mocht toen ook nog even zijn goaltje meepikken.

bijdrage van Robert Kreuning

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen