Gemeente huurt camera voor toezicht

Foto:

College en gemeenteraad praten al een tijdje over de mogelijkheden van cameratoezicht in het algemeen en op de stations in Nijkerk en
Hoevelaken in het bijzonder.

Besloten is er één te huren. Dat doet de gemeente bij de RTC (Regionale ToezichtCentrale). Het uitkijken van beelden kan niet zomaar. Dat is aan allerlei strenge voorwaarden gebonden. De RTC voldoet aan alle eisen. Daarom gaat Nijkerk er mee samenwerken.

In Nijkerk hangen al camera’s, maar die zijn ouderwets en kunnen door de RTC niet uitgelezen worden. Bovendien zijn ze van Chinese makelij en daar kleven bezwaren aan. Eerder kon Nijkerk nog gebruik maken van de Barneveldse mobiele camera, maar dat gaat niet meer. Daarom worden deze camera’s vervangen door nieuwe, die ook door de RTC uitgelezen kunnen worden.

Dus moet er een nieuwe komen. Maar koop, of huur je die dan?

De gemeente heeft uitgerekend, dat de kosten van huren of aanschaffen van een camera (bij een inzet van 2 keer per jaar) na ongeveer 2,5 jaar gelijk zijn.
Gelet op de voordelen van het huren van een camera (met name dat er een camera wordt neergezet die past bij de situatie) gaat de gemeente liever huren.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen