Klimaatburgemeester wil energiewinkel

Foto:

Maar gemakkelijk gaat dat niet.

De gemeente werkt niet echt mee, althans volgens klimaatburgemeester Richard Vennis.
Nijkerk kent naast de Klimaatkamer, die nu op het Wheemplein staat, ook een energieloket. Alleen is dat enkel digitaal. Dat zou Vennis graag anders zien. En, hij is al een aardig eind op weg. Sponsoren uit de energiewereld willen hem helpen. Zo kan hij via die bedrijven (uit Nijkerk, maar ook uit Nederland) beschikken over zonnepanelen, een warmtepomp en andere energiebespaarders. Hij heeft ook afspraken gemaakt over de huur van een geschikt pand.
Hij ziet die energiewinkel helemaal voor zich met voorlichting voor particulieren en bedrijven en (via scholen) met lessen voor leerlingen.

Maar ja,dat gaat ook geld kosten en dat heeft Richard Vennis niet. Hij zoekt dus investeerders voor een kleine 30.000 euro per jaar. Dat geld is nodig voor de huur, onderhoud en aanschaf van spullen. Personele lasten zijn er niet, de winkel wordt (net als bijvoorbeeld de Wereldwinkel), gerund door vrijwilligers
Daarom heeft Vennis zijn idee bij de gemeente neergelegd. Die kan volgens hem voor dit initiatief subsidie aanvragen bij de provincie.

Daar stokt het verhaal, want de gemeente wilt niet mee werken. Die vindt – volgen Vennis – dit niet het goede moment.

Reactie gemeente

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat dit niet het goede moment is..

Het energieloket is trouwens niet alleen digitaal. Mensen kunnen ook bellen en zelfs een afspraak maken. Dan wordt er bij de mensen thuis verder voorlichting gegeven. “We doen al heel veel. Naast het energieloket hebben we de energiecaravan en de klimaatkamer.”

Dat vindt de gemeente op dit moment voldoende. “Maar zeg nooit nooit!” Mocht de behoefte aan voorlichting groter, dan komt de energiewinkel van Richard Vennis misschien toch weer ter spraken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen