Landelijke wijnexamens in Aeres

Foto:

Een officieel wijnexamen in Nijkerk, dat komt niet dikwijls voor. Toch was dit de vierde keer

Woensdagavond was het zover, een klaslokaal in Aeres aan de Luxoolseweg was er voor ingericht.

Initiatiefneemster voor het examen in Nijkerk was Klazien Vermeer van De Wijnschool aan de Venestraat 58.

Klazien Vermeer ontvangt KVNW Wijnrank

Haar Wijnschool maakt een sterke groei door. Volgens Vermeer zijn steeds meer cursisten gemotiveerd om van ver te komen voor goed wijnonderwijs en dat is te merken. Bijvoorbeeld in het aantal cursisten, dat ook examen willen doen.

Afgelopen dinsdag kwamen dertig cursisten het officieel landelijk erkende wijnexamen voor het niveau SDEN 2 en SDEN 3 doen. De SDEN staat voor Stichting Dranken Examens en Normering.

Examinator Hans Burghoorn

Overal vandaan

De cursisten van De Wijnschool komen niet alleen uit de eigen regio, maar hebben ook de rit vanuit Utrecht, Amsterdam maar ook zelfs Drenthe, Friesland en Brabant er voor over om wijnonderwijs te volgen bij wijndocent Klazien Vermeer.

Klazien Vermeer is geboren en getogen in Nijkerk en is van beroep Register Wijndocent en Vinoloog van de Wijnacademie. Zij runt De Wijnschool al 14 jaar met heel veel passie. Tijdens de wijncursussen en wijnproeverijen in de prachtige oude stadboerderij aan de Venestraat volgen de cursisten de lessen boven de wijnkelder. Deze cursussen zijn interactief en helemaal van deze tijd.

Foto: De Wijnschool

Afgelopen week kreeg zij weer een mooie beoordeling: “Klazien, je bent een goede “juf” en ik kan het weten want ik werk in het onderwijs, je aanbod is gevarieerd, je hebt leuke werkvormen en natuurlijk grote kennis van alles rondom wijn”
De participanten van De Wijnschool zijn veelal werkzaam in de horeca, hotellerie, wijnspeciaalzaken en slijterijen maar ook particuliere liefhebbers vinden hun weg naar De Wijnschool. Een ieder is altijd van hartelijk welkom. En hebben ze genoeg geleerd? Dan neemt ze de cursisten mee op wijnreis om nog meer te proeven en te ontdekken.

En nu alleen nog wachten op de uitslag van de examens!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen