Nijntje pleintje opnieuw een groot succes

Foto:

Zaterdag hield de Nijkerse Gymnastiek Vereniging weer een nijntje pleintje tijdens de boekstartdag van Bibliotheek Nijkerk.

Meer dan 125 kinderen kwamen er op af. In het heerlijke zonnetje konden alle 10 de basisvormen van bewegen geoefend worden; zoals rennen, kruipen, balanceren, enz. Dat deden de kinderen met veel enthousiasme. Binnen kon er ook nog gedanst worden met de kleuterdansjuf van Excelsior. Ook hier werd goed gebruik van gemaakt.

In de bibliotheek zelf kon er ook nog geknutseld worden, geluisterd naar een voorleesverhaal en op de foto met boer Boris. Verder konden kinderen deze dag ook lid worden van de bieb.

Beweegdiploma

Het nijntje pleintje is een onderdeel van het nijntje beweegdiploma. Het hele jaar door worden op de lessen van de ouder- en kindgym en de kleutergymlessen op speelse wijze geoefend volgens dit programma.

De trainster is enthousiast over deze leerlijn. “De kinderen leren elke week weer op leuke manieren alle basisvormen van bewegen. Dit is zo enorm goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Je ziet ze elke week groeien”.

Ook enthousiast geworden? Of heb je het nijntje pleintje gemist en wil je alsnog kennismaken met de lessen van NGV Excelsior? Kijk op de website van de vereniging. Volgende week krijgen de leden die het hele jaar meegedaan hebben aan deze lessen hun diploma 1 of 2 tijdens het nijntje beweegfeest in Sporthal Watergoorweg van 9.00-10.30 uur.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen