Zorgfactor in voormalige apotheek

Foto:

De voormalige apotheek in de wijk Corlaer huisvest al weer een poos Zorgfactor.

Algemeen Coördinator John van den Bogert legde aan Ely Hackmann uit, wat ze er doen en wat de plannen zijn.

Hij schreef en en ander ook voor u op.

Wie is en wat doet Stichting Zorgfactor

Stichting Zorgfactor beslaat uit 2 stichtingen, t.w. ANBI Stichting Zorgfactor en Stichting Zorgfactor Midden Nederland. Beide werken vanuit hetzelfde pand en werken nauw samen met elkaar.

Zorgfactor is een welzijnsorganisatie zonder winstbejag, die als doel heeft om mensen, die naast de samenleving leven, een doel te geven om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Hierbij kun je denken aan eenzame mensen, mensen die zich willen inzetten voor de samenleving door middel van vrijwilligerswerk.
De vrijwilliger kijkt samen me Zorgfactor wat hij of zij het beste kan en graag wilt gaan doen. Zodat zowel de vrijwilliger, als de persoon of personen, die ze helpen,  een zinvolle dagbeleving hebben.

Van den Bogert: “Niemand hoeft alleen thuis te blijven, ongeacht de leeftijd, en er is bij ons altijd plaats voor bij ons. Wij stellen in beginsel, op de zaterdag en zondag graag ons pand open om deze te laten runnen door vrijwilligers die dat leuk vinden.

Stichting Zorgfactor Midden Nederland

Dan is er Stichting Zorgfactor Midden Nederland. Hierin werken gecertificeerde en gediplomeerde zorgverleners.
Deze Stichting biedt hulp aan mensen die te maken hebben met restsymptomen na bijvoorbeeld een herseninfarct of hersenbloeding, ook als de aandoening na een half jaar revalidatie nog aanwezig is.
Dan ook nog kunnen wij deze verminderen en dingen aan leren, zoals het verbeteren van het kortetermijngeheugen, remmingen, gedrag en emotie etc. Juist bij geestelijke of lichamelijk aandoeningen en restsymptomen na het ontstaan van de aandoening is het belangrijk een zo menswaardige mogelijke toekomst te geven vanuit het vertrouwelijke thuis. Dat is niet alleen belangrijk voor de getroffen persoon, maar ook voor de mantelzorger.
Zorgfactor Midden Nederland zet daarvoor een speciaal ontwikkeld op maat geschreven programma in.

Daarnaast kunnen mensen met dementie en hun families ook bij de stichting terecht. Het doel is zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.
Zorgfactor Midden Nederland doet dat door voorlichting en educatie, emotionele ondersteuning, praktische begeleiding, coördinatie van zorg, respijtzorg en het bieden van rolstoelvervoer. Daarbij worden verschillende disciplines ingezet. bijvoorbeeld bij fysiotherapie door Fortius (https://fortiusfysiotherapie.nl/) en de Stichting Beter lopen (die een Locomat (looprobot) beschikbaar stelt bij Fortius).

Meer weten, of aanmelden? Dat kan door te mailen ([email protected]) of te bellen met 033-285 76 74.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen