Bewoners St Jozef bezoeken knopenexpositie

Foto:

De komende tijd bezoeken bewoners van Woonzorgcentrum Sint Jozef aan Museum Nijkerk.

Tot aan het einde van 2023 is daar de expositie over de Knopenfabriek van Nijkerk. Honderden bewoners van Nijkerk hebben daar gewerkt tot de fabriek in 1996 is gestopt.

De expositie laat zien hoe dat in de vorige eeuw allemaal gegaan is. Foto’s, filmpjes, knopen, verhalen en andere interessante onderwerpen zijn daar geëxposeerd. Dat is zeker interessant voor de bewoners van Sint Jozef. Deze  week is er een groepje bewoners onder begeleiding van vrijwilligers wezen kijken. Daar werden ze hartelijk ontvangen door twee vrijwilligers van het museum. De koffie en een gebakje (het bekende torenaartje van Banketbakkerij Colinda Ten Have) smaakten goed.

Voor de bewoners is het een moment om allerlei herinneringen op te halen. Er werden vragen gesteld en soms bij zien van foto’s werd aan de begeleiders verteld wat ze zagen. Bekende onderwerpen van vroeger vonden ze prachtig.
Want er is niet alleen de expositie van de Knopenfabriek maar er is veel meer te zien over de vorige eeuw.. Opgravingen door archeologen van de laatste tijd zijn ook mooi geëxposeerd.

bijdrage van Harry Koelewijn

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen