Michael Mijnten heer en meester op kletsnat TT circuit

Foto:

ASSEN – In het weekend van 21 tm 23 juli zijn de achtste en negennde wedstijd verreden in het IDC (international Dutch Championschip).

Tijdens de vrijdag-trainingen op het zonnige circuit in de provincie Drenthe reed Michael Mijnten, de Yamaha rijder van Deroue Motoren uit Nijkerkerveen,  naar de tweede startrij Toch was men niet gerust op een goed resultaat, want de voorspelde regen in het weekeinde was het gesprek van de dag

Zaterdagmiddag kwam – net voor de start van race één in de Dutch proclass 600 – de regen met bakken uit de hemel. Alle rijders vertrokken met speciale regenbanden naar de startopstelling. Mijnten maakte een stabiele start en pakte gelijk in de eerste ronde de leiding. Die hield hij vast en kwam met 30 seconden voorsprong als eerste over de finish.

Zondag was een dag met wisselende weersomstandigheden. Was de ochtend nat, de middag leek steeds droger te worden. Daarom begonnen alle rijders op profielloze slicks . Zo ook Mijnten opnieuw vanaf de tweede startrij. Hij opent direct in de eerste ronde opent de aanval op de koppositie. Met succes. Na drie rondes vielen echter de eerste echte druppels. Die bleken een voorbode voor een baan, die binnen minuten kletsnat werd. Dat deerde Mijnten allemaal niet, want hij passeerde de finish opnieuw als eerste, nu met 13 seconden voorsprong.

Michael Mijnten:“ Twee races met lastige omstandigheden, maar wel omstandigheden waarin ik eigenlijk altijd goed presteer. Ik had direct een goed gevoel met de Yamaha en dit gaf vertrouwen om weg te rijden bij de rest van het veld. Een mooi resultaat en een goed gevoel om de maximale punten te pakken’’

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen