Schrijf je in voor workshops tijdens “Week tegen Kindermishandeling”

Foto:

Dichterbij dan je denkt. Ook bij jou op de club, in de straat, op je werk, bij de kerk of bij vrienden of familie.

Kindermishandeling komt nog steeds veel en overal voor.

Daarom vraagt dit thema ook jouw aandacht. Alleen met elkaar kunnen we cirkels van geweld doorbreken en werken aan veilige gezinnen. Familie, buren, kennissen en professionals. Ieder maakt vanuit zijn of haar eigen rol het verschil. Vergroot jouw kennis over kindermishandeling.

Jij kunt het verschil maken

n de Week tegen Kindermishandeling zijn er op 20 en 21 november 2023 workshops, voorlichting en theater. Dit is voor iedereen die met kinderen of volwassenen werkt. En voor wie interesse heeft in dit onderwerp.

Thema’s

Er zijn in totaal tien workshops met diverse thema’s. Hieronder staan er enkele.

Op 20 november in Nijkerk kun je onder meer aan de slag met het thema ‘kinderen van ouder(s) met psychiatrische of verslavingsproblematiek’. Werk je in het onderwijs of de kinderopvang? Dan is de workshop ‘traumasensitief werken met kinderen’ een interessante keuze. Ook is er een workshop over het dilemma ‘relatie met de cliënt en het gesprek over een vermoeden van huiselijk geweld’.

Op 21 november in Barneveld kun je je onder meer verdiepen in complexe scheidingen. Je kunt ook onder leiding van een ervaringsdeskundige het spel ‘Signalenwijzer’ spelen. Dan leer je meer over verwaarlozing en mishandeling.

Inschrijven en kosten

De kosten zijn € 55,- excl. BTW voor het middag- en avondprogramma op 20 november. Voor het middagprogramma op 21 november zijn de kosten € 40,- excl. BTW. Je betaalt dit aan het eind van de online inschrijving op: www.scherpenzeel.nl/week-tegen-kindermishandeling-2023(externe link). Accreditatie SKJ (jeugd- en gezinsprofessionals) is toegekend.

Vrijwilliger

Ben je vrijwilliger in de gemeente Nijkerk, Barneveld of Scherpenzeel? En werk je niet óók als professional in een van deze gemeenten? Zijn de kosten voor deelname een belemmering voor de club, vereniging, of kerk, etc.? Neem dan contact op met de projectleider Kristin Gerritsen om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar: [email protected].

bron: Nijkerk.eu

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen