Hoevelakense brandweer wiedt onkruid

Foto:

Donderdagavond heeft een team van de vrijwillige brandweer Bram van de Klundert geholpen met het wieden van het onkruid op zijn akker in het Hoevelakense Bos.

Nog een beetje hulp gevraagd

De brandweer schoot te hulp na een oproep van Bram van de Klundert, de man van het Hoevelaker Graan Geluk en het Hoevelakens brood.
Hij schreef op Facebook: “De teelt van graan op de akker in het Hoevelakense Bos is dit jaar mislukt. We hadden in de winter de bodem bedekt gehouden met bladramanas om lastige onkruiden tegen te gaan. De akker ging schoon het voorjaar in maar omdat het te nat was om te zaaien werd dat eind april in plaats van half maart. Daardoor kreeg het onkruid de kans om op te komen en het graan te overwoekeren. We hebben een paar avonden met vrijwilligers geprobeerd het uit te trekken maar dat bleek onbegonnen werk.

Op advies van deskundigen hebben we de akker laten omploegen.
Gelukkig heb ik nog rogge over van vorig jaar dus er kan dit najaar nog wel bier worden gebrouwen!
Onlangs hebben we de akker met een trekker bewerkt om het onkruid tegen te gaan. Dat zal nog wel een paar keer moeten voordat we in oktober een wintergraan gaan zaaien. Hopelijk is dat in het voorjaar dan zo hoog dat het onkruid er niet meer overheen kan groeien.
Afgelopen dagen heb ik met de schoffel het onkruid dat weer boven kwam losgetrokken zodat het verdroogt. Ik kan de komende avonden(woensdag, donderdag) en zaterdag overdag nog wel een beetje hulp gebruiken. Het is niet zwaar en je ziet direct resultaat. Een simpele hark werkt prima.
Meld je aan via [email protected] en ik laat weten hoe laat en zorg voor iets te drinken.”

De reactie van de brandweer


Motto van de Brandweer is “Redden van mens en Dier”…. Die hebben we gisteren uitgebreid met “en hulp bieden bij productie van lokaal bier…” 😜
Was heel gezellig! Leuk om samen te doen en te kunnen helpen.

Meer hulp

Van de Klundert: “Zaterdagmiddag is hulp voor het laatste stuk weer heel welkom. We beginnen om twee uur.”
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen