H.C.Bot: Het Schijnbaar Eindeloze Gejammer van de Nijkerkse Sociale Media Zuurpruimen

Foto:

Ach, het is weer zo’n glorieuze dag in ons charmante Nijkerk.

De zon straalt, de vogels kwetteren en de lokale zuurpruimen zijn al druk bezig met hun dagelijkse sport: het spuien van negativiteit op sociale media. Want waarom zou je genieten van het leven als je ook gewoon eindeloos kunt mopperen over alles wat er wel of juist niet gebeurt in onze nederige stad?

Deze virtuoze critici hebben een onfeilbaar talent om elk vleugje positiviteit uit de lucht te zuigen als een stofzuiger op volle kracht. De langverwachte opening van dat nieuwe café? Nou, volgens hen is het waarschijnlijk gewoon een vermomd front voor geheimzinnige buitenaardse wezens die ons willen hersenspoelen met latte macchiato.

En de recente opknapbeurt van het Plein?

Dat moet natuurlijk wel een duivels plan zijn om de lokale duivenpopulatie te onderdrukken.
Je zou denken dat deze online zuurpruimen een verborgen talent hebben voor het voorspellen van de ondergang van de stad. Misschien zouden ze zichzelf moeten hernoemen tot “Nijkerkse Nostradamus” en hun visioenen van apocalyps met ons delen. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu behoefte aan vooruitgang en positieve verandering als we gewoon kunnen blijven hangen in het comfortabele moeras van pessimisme?

Het is ronduit aandoenlijk hoe deze sociaal media zuurpruimen denken dat ze de enige ware hoeders zijn van alles wat Nijkerk is. Alsof ze een soort exclusief lidmaatschap hebben verworven voor de “Wij Zien Altijd Alles Fout”-club. Maar wees gerust, lieve zuurpruimen, we bewonderen jullie vermogen om zelfs het meest onschuldige nieuwsbericht te verdraaien tot een melodramatische soap van onheil en wanhoop.
Dus laten we een moment van stilte nemen om deze helden van het negatieve te eren. Zij die altijd klaarstaan om ons eraan te herinneren dat er niets goed kan zijn in onze prachtige stad. Zij, die met hun ongeëvenaarde expertise in het neersabelen van elk vleugje optimisme ons eraan herinneren dat het organiseren van hun eigen buurt-barbecue waarschijnlijk een taak van kosmische proporties is.

Dus het is aan jou, Nijkerkse sociale media zuurpruim, voor het verheffen van ons allen met je verrukkelijke cynisme. Moge je altijd genoeg te klagen hebben en nooit een moment van vreugde ervaren. We danken je voor je onvermoeibare inspanningen om ons te herinneren aan de duistere wolken die boven ons hoofd hangen, zelfs als de zon straalt en de vogels kwetteren. Proost!

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen