Welk kunstwerk komt op wisselsokkel?

Foto:

Kunstenaars gezocht voor tweede editie ‘Kunst in de gemeente Nijkerk’

Inwoners kiezen nieuw kunstwerk voor op de wisselsokkel

De gemeente organiseert dit jaar voor de tweede keer het project ‘Kunst in de gemeente Nijkerk’, een initiatief van Stichting Kunstweek. Alle kunstenaars uit onze gemeente  en regio Foodvalley zijn uitgenodigd een of twee bestaande kunstwerken of nieuwe ontwerpen in te sturen. Met alle ingediende kunstwerken of ontwerpen worden tijdens de kunstweek in november exposities ingericht in de drie plaatselijke bibliotheken. In samenspraak met inwoners en een jury wordt een kunstwerk uitgekozen dat daarna een jaar lang geëxposeerd staat op de wisselsokkel in Hoevelaken. Naast de eer ontvangt de winnaar een vergoeding van € 3.000,-. Na een jaar krijgt de kunstenaar het werk weer terug.

Uitnodiging aan kunstenaars

Bent u kunstenaar en woonachtig of werkzaam in gemeente Nijkerk of regio Foodvalley, dan wordt u van harte uitgenodigd om mee te doen. Het indienen van een of twee kunstwerken of ontwerpen kan van 21 augustus tot en met 9 oktober 2023 door een mail te sturen naar [email protected]. De spelregels en alle andere informatie staan op www.kunstindegemeente.nl.

Hoe werkt het jureren?

Uit alle ingezonden werken maakt de jury in eerste instantie een selectie die genomineerd worden. Deze ontwerpen of foto’s van werken worden geëxposeerd in de drie plaatselijke bibliotheken. Vervolgens mogen inwoners van de gemeente Nijkerk van 11 november tot en met 11 december hun stem uitbrengen op één van deze genomineerde kunstwerken. Daarna kiest de jury uit de werken met de meeste punten de winnaar, die rond eind januari 2024 bekend wordt gemaakt.

De winnaar mag zijn of haar kunstwerk een jaar lang tentoonstellen op de wisselsokkel aan de Parklaan in Hoevelaken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen