Gemeente compenseert onvoorziene tegenvaller van Optisport

Foto:

Sportcafé De Slag had betalingsachterstanden bij Optisport

Tenminste, nadat het zwembad dicht was gegaan. De rechter gaf hem gelijk en die bepaalde een nieuwe huurprijs, met ingang van 2018. Die huurprijs is aanzienlijk lager dan de oorspronkelijke huur.

Dat was dus tegelijk een tegenvaller voor Optisport. Die organisatie heeft de gemeente daarom om compensatie gevraagd voor de financiële gevolgen van dit vonnis. Nu had de gemeente kunnen zeggen, dat dat gewoon pech is voor Optisport. Maar zo simpel is het niet, Dat heeft te maken met de informatie, die in 2017 beschikbaar was tijdens het aanbestedingsproces voor de exploitatie van de sporthallen. Optisport werd in die tijd gedwongen de toen lopende overeenkomsten met de horecapachters  onder dezelfde voorwaarden over te nemen.

Het verschil tussen de verwachte huurinkomsten en de huur die de rechter heeft vastgesteld, bedraagt ongeveer € 22.200 over de periode 2018-2022. Daarnaast ontvangt Optisport vanaf 2023 jaarlijks ruim € 4.000 minder huur.
De gemeente gaat deze bedragen helemaal compenseren en dat zal oplopen tot € 52.500,-

Waarom compensatie

De gemeente heeft hier het volgende argument voor: “Optisport had in deze situatie geen keus en de juridische uitkomst was niet te voorzien. Op basis van integrale afwegingen van alle belangen wordt voorgesteld tot compensatie over te gaan. Of – zoals wethouder Audrey Rohen zet: “We willen dit fatsoenlijk afhandelen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen