Promotiemateriaal kan je bedrijf een boost geven

Foto:

Soms kan het nodig zijn om je bedrijf weer eens extra onder de aandacht te brengen van potentiële klanten.

Bijvoorbeeld als er recent een concurrent bij is gekomen of als de verkopen of de opdrachten wat teruglopen. Dat promoten van je bedrijf kan op verschillende manieren. Je kunt een huis aan huis folder laten verspreiden met een leuke aanbieding. Maar je kunt ook klanten die je bedrijf bezoeken verrassen met een leuk item. Hiervoor kun je bijvoorbeeld balpennen, aanstekers of andere artikelen laten bedrukken met het logo van je bedrijf. Dit soort ‘giveaways’ bestel je vaak al voor minder dan een euro per stuk. En je maakt mensen er altijd blij mee. Als ze iets gratis krijgen dan maakt het vaak niet zo heel veel uit wat het precies is. Al zou het natuurlijk wel fijn zijn als ze die aansteker of die pen ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Want dan zien ze hopelijk de naam van je bedrijf nog eens voorbij komen.

Promotie door sponsoring

Een andere manier om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten is de sponsoring van een evenement of van een plaatselijke sportclub. Je kunt tijdens een evenement een stand inrichten waar je je bedrijf presenteert. Om de aandacht te trekken is het bedrukken van een paraplu of vlaggenlijn die je in de kraam ophangt een goed idee. Daarnaast zorg je natuurlijk voor ander promotiemateriaal zoals notitieblokjes, stickers, sleutelhangers, pennen en andere hebbedingen die mensen graag cadeau krijgen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat mensen alleen komen ‘graaien’, dus probeer hun aandacht te trekken en ze te interesseren voor je producten of diensten.

Online je bedrijf aandacht laten vangen

Vandaag de dag red je het niet alleen meer met relatiegeschenken met logo. De online promotie van je bedrijf is minstens zo belangrijk. Ook al vind je je klanten vooral door mond tot mond reclame omdat je vooral lokaal werkt, dan nog is het belangrijk om een goede website te hebben. Die kun je laten bouwen door een professional. Dat is een investering, maar als je er zelf niet handig mee bent dan is het vaak goedkoper dan wanneer je er zelf uren en uren aan besteedt. Een professional kan in een dag een mooie lay-out maken inclusief menustructuur. Je kunt de teksten voor de website zelf aanleveren of je laat ze schrijven door een professioneel tekstbureau. Natuurlijk kun je ook een AI programma als ChatGPT aan het werk zetten. Maar bedenk wel dat je dan teksten krijgt die vaak net niet de tone of voice benaderen die jij graag wilt. Er gaat vaak niets boven een door een mens geschreven tekst.

Houd de aandacht vast

Het is niet alleen belangrijk om nieuwe klanten te werven, maar ook is het van essentieel belang om de aandacht van bestaande klanten vast te houden. Dit kun je doen door middel van een nieuwsbrief die je bijvoorbeeld maandelijks verspreidt. Zorg dat je daadwerkelijk iets te melden hebt zodat het geen herhaling van zetten wordt. Een lijst met te behandelen thema’s maken is een handige leidraad om de nieuwsbrieven te maken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen