St Jansdal kiest voor begrijpelijke voorlichting met animaties

Foto:

HARDERWIJK – Het St Jansdal gaat patiënten voorlichten met behulp van animaties om hen nog beter voor te bereiden op een afspraak, behandeling of opname in het ziekenhuis.

Het St Jansdal tekende hiervoor een meerjarig-contract met Indiveo. Dit bedrijf ontwikkelt heldere zorganimaties.

Leonie Boven, voorzitter Raad van Bestuur, is blij met deze samenwerking: “Door animatie toe te voegen als middel kunnen we een kwaliteitsslag maken in onze voorlichting. Uit onderzoek blijkt dat informatie beter onthouden wordt als het visueel ondersteund is en in begrijpelijke taal uitgelegd. Zo kunnen onze patiënten zich nog beter voorbereiden. Dat is belangrijk. Weten hoe bijvoorbeeld een onderzoek gaat, draagt bij aan een gevoel van regie en het verminderen van angst. ”

Het St Jansdal heeft dan ook besloten deze vorm van patiëntencommunicatie stap voor stap door te voeren bij alle vakgroepen en afdelingen. Folders en animaties worden gelinkt aan de afsprakeninformatie in MijnStJansdal. Als iemand een afspraak krijgt, kan diegene direct de betreffende folder of animatie bekijken. Ook komen de animaties op de website en is de tekst op papier verkrijgbaar voor patiënten die minder digitaal vaardig zijn.

Afgelopen voorjaar werd er een proef gehouden bij de polikliniek MDL en orthopedie met Indiveo. Dit leverde positieve ervaringen op. Een patiënt zei: “Ik vond de divi heel duidelijk, fijn voor een goede voorbereiding”. Een ander liet weten: “Prettig om na de operatie alles nog eens op je gemak terug te kunnen kijken.” Een derde vond het “heel interessant en waardevol”.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen