Dorpskarakter verdwijnt achter Berlijnse muur

Foto:

De gemeenteraad sprak donderdagavond over het bestemmingsplan woningbouw Nijkerkerveen, deelplan 3.

Er waren zes insprekers en die vertegenwoordigden een groot aantal Veenders.

“Nee, ik vind het niet leuk!”, zo zei de woordvoerder van de 80-jarige Mevrouw Van de Veen-Elbersen (80 jaar) en eigenlijk werd zo in simpel Nederlands verwoord, wat het gevoel van alle insprekers was.
Ze hadden allemaal zienswijzen ingediend, sommigen op details, anderen over het hele plan. Slechts een enkele zienswijze leidde tot herziening van (een detail van) het plan. Daarom was de onvrede hier en daar groot tot erg groot. Een van de insprekers riep daarom: “De gemeente creëert chaos.”

Twee bedrijven (Van de Brom en Van de Bunt) zien  – volgens hun woordjes Prinsen – de komst van de huizen met lede ogen tegemoet. Ze vormen een bedreiging voor hun bedrijfsvoering, zo vrezen zij. Zij willen daarom dat de huizen verder weg komen te staan van hun bedrijf, in plaats van een “soort Berlijnse muur” als afscheiding. Een andere inspreker meldde, dat die muur wel 4,5 meter hoog wordt.
Hij drong er op aan die muur niet te bouwen. De geluidsproblemen kunnen ook opgelost worden door die 2 bedrijven te verplaatsen. De ondernemers hebben daar wel oren naar. Er is ook wel over gesproken met de gemeente, maar opschieten doet het allemaal niet. Zo zijn er tot op de dag van vandaag nog geen alternatieve plekken voor die bedrijven bekend.

Behalve die muur, speelt ook het verkeer een grote rol. De vrees bestaat, dat het verkeer in Nijkerkerveen tegen grote problemen aan zal open. De oplossingen in het plan zijn niet afdoende

Deze avond was een gesprek tussen inwoners en de raad. Volgende week praat de raad verder met de wethouder en zal zich een oordeel vormen. Op 21 september neemt de raad een besluit.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen