Veel gevangen, met of zonder magneetvisgerei

Er is steeds meer aandacht voor World Cleanup Day.

Voorzien van een hesje, een grijper en een groene zak trokken trokken tientallen Zwerfafvalbrigadiers en andere mensen (waaronder wethouder René Windhouwer) vanaf zes plekken in de drie kernen  en Appel om zwerfafval op te ruimen. Voor de catering zorgde leden van de Lions.

Door samen leuke activiteiten te doen worden zoveel mogelijk mensen bewust gemaakt van het belang van een schone leefomgeving. Door onder meer het afval rapen, het zoeken naar de happy stones, meedoen met de zwerfbingo en de magneetviswedstrijd zijn velen aangespoord om in actie te komen tijdens de World Cleanup Day. Wethouder René Windhouwer was de hele ochtend van de partij.

Minder afval in de natuur

Opvallend dit jaar is dat er duidelijk veel minder flesjes en blikjes gevonden werden. Omdat er nu statiegeld wordt geheven op blikjes en flesjes wordt er minder in de natuur achtergelaten. Een ander positief punt is dat de Nijkerkse Zwerfafvalbrigade is uitgebreid naar ruim 400 leden. De leden van de Zwerfafvalbrigade pakken regelmatig afval van de straten en uit de natuur. Sommige leden doen dat zelfs wekelijks. Dit zorgt ervoor dat de omgeving van Nijkerk jaar schoner is dan een paar jaar geleden.

Toch zijn er tijdens de World Cleanup Day opnieuw veel zakken zwerfafval verzameld. En er waren bijzondere vondsten als 3 fietswrakken die uit het water werden gehaald. Ook tijdens het magneetvissen zijn metalen voorwerpen opgevist. Samen aan de slag voor je eigen leefomgeving is leuk en daar was iedereen het over eens zaterdag.

De ochtend werd afgesloten met iets lekkers voor iedereen en de prijsuitreiking van de wedstrijdjes.

Magneetvissen

Zo groot waren de vangsten in de Breede Beek niet. Daar organiseerde de Lions samen met Magneetvissen Nijkerkl een challenge. Jorian van ‘t Wout ving het meest en kreeg een waardebon.

bronnen: De Stad Nijkerk en nijkerkerveen.org

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen