H.C.Bot extra: Hollywood in Nijkerk: De Sinterklaas Rampscenario’s

Foto:

Het is weer die tijd van het jaar, waarin de stoomboot van Sinterklaas normaal gesproken vol verwachting de haven van Nijkerk zou binnenvaren.

Maar dit jaar lijkt onze goedheiligman niet welkom te zijn in onze gemeente. In plaats daarvan worden we getrakteerd op een Hollywood blockbuster van rampscenario’s waar zelfs James Bond jaloers op zou zijn.

Terwijl enkele weken geleden Zandvoort zich opmaakte voor drie dagen lang racend plezier, waarbij 100.000 mensen per dag als sardientjes in een blikje naar de enige in- en uitgang worden gedirigeerd, ze bij Ajax met vuurwerk zomaar een hele competitie op z’n kop kunnen zetten en op de A12 dagelijkse files veroorzaakt worden door klimaatactivisten van extinction rebellion, hebben wij in Nijkerk zo onze eigen problemen. In Nijkerk zijn we druk in de weer met veiligheidsmaatregelen die zelfs een watersnoodramp overtreffen.

Ondertussen is het nieuws ook doorgedrongen tot in Madrid en zijn de pepernoten ovens al stilgelegd en afgekoeld, de inpak Pieten zitten hun nagels te lakken in de Spaanse zon en de stoomboot ligt te verroesten in de haven.

De vraag die nu op ieders lippen brandt: komt Sinterklaas nog wel op 18 november aan, of wordt het een epische Hollywood-productie zonder weerga? In Nijkerk hebben we genoeg lokale talenten rondlopen die maar al te graag een rol zouden willen spelen. Wie weet zien we wel een plaatselijke held als Sinterklaas, met onze burgemeester als zijn trouwe Piet, strijdend tegen de gevaren die onze brave kinderen bedreigen.

Het lijkt hier inmiddels op Amerikaanse toestanden. Alles moet dichtgetimmerd zijn, want stel je voor dat er een pepernoot verkeerd valt.

Tsunami’s van pepernoten, bliksemende chocoladeletters, het paard ‘OzoSnel’ die de benen neemt, wie weet wat er allemaal kan gebeuren! Maar we wonen niet in een film. Hier in Nijkerk hebben we wel wat beters te doen dan rampscenario’s bedenken.

De lokale politieke partijen, altijd paraat om hun digitale stembanden te laten horen, roepen nu om het hardst ‘schande!’ en schudden hun hoofden over deze intocht misstand. Beter zou zijn om met elkaar tot een langdurige oplossing te komen zodat niet alleen de intocht maar alle andere leuke evenementen in Nijkerk weer wat spontaner georganiseerd kunnen worden.

Dus, komt Sinterklaas op 18 november aan? Of wordt het een heuse blockbuster, met lokale helden die in de schijnwerpers staan? Ik zie het al voor me: “Sinterklaas en de Verloren Vergunning”.

Hier volgt nu een gedicht, dat het nieuws van vandaag aanzienlijk verlicht!

In Nijkerk, oh wat een gein,
Daar mag Sinterklaas niet zijn.
De regels zijn zo streng gesteld,
Dat hij zich wel bedenken moet snel.

Maar burgemeester Renkema, die lacht,
Hij heeft zich goed op de situatie bedacht.
Hij luistert naar adviezen, heel gedwee,
En trekt zijn eigen plan, jawel, ojee!
Hij zegt: “Sinterklaas, wees niet bedroefd,
Ik regel een vergunning, wees maar gerust!

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen