ABZ De Samenwerking en De Valk Wekerom willen fuseren

Foto:

Op 1 februari jl. gingen twee grote diervoedercoöperaties, De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking, een strategische samenwerking aan.

De afgelopen maanden hebben de coöperaties elkaar beter leren kennen en zijn er goede stappen gezet om te starten met de volgende fase in het proces van samenwerking.

Wat is het doel van de samenwerking?

De coöperaties willen door samen te werken beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij. Hierdoor komt er meer kennis beschikbaar voor de aangesloten leden-afnemers en kan er bijvoorbeeld beter ingespeeld worden op nieuwe marktconcepten voor dierlijke producten.

Wat zijn de voordelen van de samenwerking?

De combinatie van de twee coöperaties heeft een sterke positie in de Nederlandse diervoedermarkt. De coöperaties hebben acht moderne, gespecialiseerde fabrieken, die gezamenlijk een goede dekking bieden over het land. Een volledige fusie maakt dat er een extra efficiencyslag in de samenwerking gemaakt kan worden.

Wat vinden de directeuren van de samenwerking?

Algemeen directeur Martin Vervoorn van De Valk Wekerom is enthousiast over de samenwerking. “De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze organisatie verder aan te passen om in de toekomst op een efficiënte wijze onze producten en diensten aan te kunnen bieden aan onze leden-afnemers.”

Algemeen directeur Marcel Roordink van ABZ is ook positief. “Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak. De samenwerking met DVW maakt dat we in alle regio’s een nog uitgebreider assortiment diervoeders + bijbehorend advies kunnen aanbieden.”

Wat betekent de samenwerking voor de veehouders?

De samenwerking heeft de potentie om de veehouders te helpen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. De coöperaties kunnen de veehouders met hun kennis en expertise ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen van de toekomst.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen