Maatschappelijke organisaties kunnen nog steeds subsidie aanvragen voor hoge energiekosten

Foto:

De provincie Gelderland heeft in het voorjaar van 2023 € 10 miljoen beschikbaar gesteld aan gemeenten om maatschappelijke organisaties te helpen die door de hoge energiekosten in de problemen komen.

De gemeente Nijkerk heeft € 210.617,00 van dit geld ontvangen.

“We willen organisaties helpen die acuut in de financiële problemen komen door de stijgende energiekosten”, zegt wethouder Audrey Rohen.
Van de 18 subsidieaanvragen die de gemeente heeft ontvangen, hebben 14 organisaties een subsidie gekregen. Het subsidieplafond is nog niet bereikt, dus ook organisaties die zich na de indieningstermijn hebben gemeld, kunnen nog een aanvraag indienen. De subsidieregeling is verlengd tot 1 november 2023.

Het geld uit het Gelders Winterfonds wordt gebruikt om de gebruikers van maatschappelijke organisaties te helpen. Deze organisaties bieden activiteiten op het gebied van sport, bewegen, cultuur, welzijn en ontmoeten. De gemeente vindt het belangrijk dat deze organisaties blijven bestaan, omdat ze een bijdrage leveren aan het welzijn en de lichamelijke en mentale gezondheid van mensen. Ze zorgen ook voor betrokkenheid en bieden kansen om op verschillende manieren mee te doen.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moeten organisaties aan een aantal voorwaarden voldoen. Er moet een aantoonbare toename van de energiekosten zijn in de periode november 2022 t/m oktober 2023. De organisaties hebben zelf hun uiterste best gedaan om kosten te beperken en/of opbrengsten op peil te houden. Ze kunnen geen of slechts gedeeltelijk een beroep doen op andere (landelijke) compensatieregelingen. Tot 1 november 2023 kunnen organisaties een subsidie aanvragen via de website www.nijkerk.eu/winterfonds. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld.

Voorbeelden

Een voetbalvereniging kan bijvoorbeeld de subsidie gebruiken om de energiekosten voor het verlichten van het sportveld te betalen.
Een wijkcentrum kan de subsidie gebruiken om de energiekosten voor de verlichting en verwarming te betalen.
Een muziekschool kan de subsidie gebruiken om de energiekosten voor de verwarming van de lokalen te betalen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen