Frank van der Kaaij: Hoog niveau “Open podium”

Foto:

Het open podium in het theater Streams Breede Beek is wederom geslaagd.


19 oktober 2023 stonden vier artiesten op het toneel die het avondprogramma een mooie inhoud gaven.

Allereerst Hans van Haeften, een begenadigd toetsenspeler


Deze keer op de piano. Hans heeft inmiddels ook over de grens zijn gaven getoond. In Keulen heeft hij een gedeelde eerste prijs behaald op een orgelimprovisatieconcours. Hij wist gisterenavond met professionele improvisaties de aandacht vast te houden. Hij speelde een aantal diverse stukken met elk een eigen thema en nam ons mee naar diverse invloeden van componisten. Hans is een sterke bewonderaar van de Franse componist Olivier Messiaen. Maar ik meende ook de vreemde en verrassende klanken van Erik Satie en de warme akkoorden van Debussy in zijn spel te herkennen. Al met al razendknap. Op Spotify is meer van hem te beluisteren en voor orgelliefhebbers luister dan zeker eens naar zijn uitvoering van “prealudium in G moll” van Buxtehude.

Een zeer energieke alleskunner: Wim Kragt


Hij zegt dus ook onomwonden maar op een sympathieke manier zelf heel veel te kunnen. Eén van de boodschappen die we meekregen is om niet laatdunkend over jezelf te zijn. Deze avond wist hij met mooie verhalen en liedjes, begeleidt op de gitaar het publiek uiterst boeiend te vermaken. Ook het contact en gesprek met het publiek is verhelderend waarin hij ons overtuigend meeneemt in enkele wijze spreuken en zijn levenszin.

Mirjam Tideman: bewondering en enigszins rust


Zij is begaafd met een charmerende en glaszuivere stem die kan ontroeren. Binnen het thema ruïnes werden we meegenomen naar hetgeen wat voor alle mensen op aarde universeel en onvermijdelijk is. Haar liedjes zijn kleine reizen in de tijd. Zij dwingt de zaal tot stilte en we luisteren met haar betoverende stem naar haar gedachten over afscheid en aftakeling. Het onontkoombare zou ons volgens Mirjam meer moeten binden, een mooie gedachte. Maar dat neemt niet weg dat we in het voorbijgaan onder haar strakke regie ook even vrolijk luidkeels mee mochten zingen en fluiten. We gaan ongetwijfeld veel meer horen van Mirjam Tideman. Het thema reünies leent zich zeker voor een lange en gevarieerde boeiende avond met Mirjam als inspirerende gids. Ook haar zogenaamde “Pingels” op YouTube zijn de moeite waard om te bezoeken! Via Instagram wordt een mooi overzicht van haar werk getoond.

Jonas Kragt doet aan Eddie Vedder denken


Zijn verschijning en manier van zingen deed denken aan Eddie Vedder en zijn eigen nummer als opening was direct raak. Hij bracht naast eigen werk ook enkele covers waarvan Nirvana niet de minste was. Zijn eigen begeleiding op gitaar zou wellicht eens vervangen moeten worden door een volle confessionele bezetting met Jonas als centrale frontman. Dat zou zomaar een grote act kunnen worden. De charme, de stem en uiterlijk heeft hij van nature al bij zich.

Mooie verrassende avond wederom in ons theater.

Was getekend Frank van der Kaaij ([email protected])

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen